Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Του Ιωάννη Δ. Γκίκα


Φοιτητή Κοινωνικών Επιστημών
και Ιστορίας

Οι φετινές δημοτικές εκλογές στο νέο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού χαρακτηρίστηκαν από την σπάνια μεν, άκρως αποδεκτή δε συγκυρία της ελάχιστης των διαφορών για τις δυο παρατάξεις που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον δεύτερο γύρο, που αγγίζει το ποσοστό του 0,1%.


Αρχικά αυτή η διαφορά των 12 ψηφοδελτίων στο σύνολο των 12.651 είναι μια από τις κατάφορες περιπτώσεις που συγκαταλέγονται στους λόγους

προβληματισμού γύρο από το αποτέλεσμα, είτε για την περίπτωση του ανθρώπινου λάθους εξαιτίας της έντασης της στιγμής των εκλογών, γεγονός που αναγνωρίζει ο νομοθέτης, είτε της ανθρώπινης παρατυπίας λόγω σχετικά βεβιασμένης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, που δικαιολογεί το ποσοστιαίο λάθος.


Εν τοιαύτη περιπτώσει, ναι μεν η πλειοψηφούσα κατ’ ελάχιστον παράταξη μπορεί να χαίρει της αποδοχής των εκλογέων κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν αμφισβητείται όμως και η περίπτωση του ανθρώπινου λάθους, και μάλιστα σε τόσο μικρό δείγμα ψηφοδελτίων μέσα σε σύνολο πολύ περισσοτέρων, ειδικότερα δε, όταν μιλάμε για ανθρώπους που αποφασίζουν επί τόπου για την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων και μην ξεχνάμε ότι errare humanum est (= το σφάλειν ανθρώπινο).


Συνεπώς, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει να επιληφθεί και να προσδώσει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση και να αποσαφηνίσει την λαϊκή εντολή και τελικά να κατακυρώσει την κατεύθυνση στην οποία αυτή στρέφεται.


Εν, προκειμένου, τέλος, μια προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν περιγράφει καμία φιλόδικη συμπεριφορά και κανένα δικαστικό πραξικόπημα, όσον αφορά σε μια ενδεχόμενη ανατροπή, αλλά ύψιστο έννομο δικαίωμα και σε αυτή την περίπτωση προσπάθεια καθάριας αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης.      

Βόρεια Εύβοια 6-1-2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …