Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΠΙΣΤΙΑΙΑ 31/01/2011


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Γραφείο ΣΕΠ του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, στα πλαίσια της ενημέρωσης μαθητών και γονέων,  πραγματοποίησε Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα Πολιτισμού του ΓΕΛ Ιστιαίας.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η Υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας, κ. Α. Μπουλάκη, σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για το εκπαιδευτικό σύστημα και την διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και  η επαφή με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ομάδες, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από νέους επαγγελματίες της Ιστιαίας, οι οποίοι ήταν παλιοί μαθητές του σχολείου μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Κώστας Ρουμελιώτης.


Παρευρέθησαν ως ομιλητές οι:


Ζάχαρης Σπύρος, Ιατρός Πνευμονολόγος


Αγγελοπούλου Παρασκευή, Νομικός


Αναγνώστου Αναστασία, Πολ. Μηχανικός


Ηγουμενοπούλου Ρωξάνη, Λογοθεραπεύτρια


Σούρρας Γιάννης, Οικονομολόγος


Παπασταμούλος Κώστας, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού


Βογιατζής Γιάννης, Γυμναστής


Μαστρογιάννης Ιωάννης, Πληροφορικός.


Η υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ κ. Α. Μπουλάκη, Msc, ενημέρωσε τους μαθητές για την δυνατότητα διερεύνησης των επαγγελματικών τους επιλογών, μέσω κατάλληλων Ψυχομετρικών Εργαλείων (τεστ), τα οποία παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και διενεργούνται δωρεάν στο γραφείο ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας.


Η ημερίδα πέτυχε τον σκοπό της αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή τους και με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις δημιούργησαν εποικοδομητικό κλίμα στη συζήτηση που ακολούθησε.


Στη συνέχεια βραβεύτηκε η ομάδα Βόλεϋ των μαθητών του ΓΕΛ Ιστιαίας, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα και έγινε η κοπή της πίτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.


Αρχόντω Μπουλάκη


Msc, Υπεύθυνη Γραφείου ΣΕΠ ΓΕΛ Ιστιαίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.