Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΠΙΣΤΙΑΙΑ 31/01/2011


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Γραφείο ΣΕΠ του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, στα πλαίσια της ενημέρωσης μαθητών και γονέων,  πραγματοποίησε Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα Πολιτισμού του ΓΕΛ Ιστιαίας.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η Υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας, κ. Α. Μπουλάκη, σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για το εκπαιδευτικό σύστημα και την διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και  η επαφή με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ομάδες, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από νέους επαγγελματίες της Ιστιαίας, οι οποίοι ήταν παλιοί μαθητές του σχολείου μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Κώστας Ρουμελιώτης.


Παρευρέθησαν ως ομιλητές οι:


Ζάχαρης Σπύρος, Ιατρός Πνευμονολόγος


Αγγελοπούλου Παρασκευή, Νομικός


Αναγνώστου Αναστασία, Πολ. Μηχανικός


Ηγουμενοπούλου Ρωξάνη, Λογοθεραπεύτρια


Σούρρας Γιάννης, Οικονομολόγος


Παπασταμούλος Κώστας, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού


Βογιατζής Γιάννης, Γυμναστής


Μαστρογιάννης Ιωάννης, Πληροφορικός.


Η υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ κ. Α. Μπουλάκη, Msc, ενημέρωσε τους μαθητές για την δυνατότητα διερεύνησης των επαγγελματικών τους επιλογών, μέσω κατάλληλων Ψυχομετρικών Εργαλείων (τεστ), τα οποία παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και διενεργούνται δωρεάν στο γραφείο ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας.


Η ημερίδα πέτυχε τον σκοπό της αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή τους και με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις δημιούργησαν εποικοδομητικό κλίμα στη συζήτηση που ακολούθησε.


Στη συνέχεια βραβεύτηκε η ομάδα Βόλεϋ των μαθητών του ΓΕΛ Ιστιαίας, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα και έγινε η κοπή της πίτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.


Αρχόντω Μπουλάκη


Msc, Υπεύθυνη Γραφείου ΣΕΠ ΓΕΛ Ιστιαίας


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …