Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

σύλλογοι των Ωρεών:δεν είναι δυνατό να δεχτούμε εκπτώσεις στον πολιτισμό


  Οι σύλλογοι των Ωρεών Ευβοίας δια μέσω της διασυλλογικής επιτροπής που έχει συσταθεί υπέρ της Ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς, αντιδρούν έντονα στην απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικητιάδη σε σχετική ερώτηση που έθεσε στην Βουλή για το ζήτημα Ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Συμεών Κεδίκογλου,

διότι δεν είναι δυνατό να δεχτούμε εκπτώσεις στον πολιτισμό και σε καμία περίπτωση ο πολιτισμός και η ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να είναι ένας απλός «προϋπολογισμός» με μοναδικό κριτήριο το μικρότερο κόστος σε χρήματα. Επιμένουμε στην Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Εύβοιας στους Ωρεούς, επιμένουμε και απαιτούμε η ανάδειξη των αρχαίων να είναι στο φυσικό τους χώρο, απαιτούμε ίδρυση Μουσείου και όχι Χώρου Φύλαξης.


  Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε και κάνουμε εντόνως γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει και δεν επιθυμούμε να υπάρξει αντιδικία με τα Καμάρια, καθώς είμαστε ενάντια σε τοπικιστικές αντιλήψεις. Ζητάμε και Απαιτούμε τα Αυτονόητα. Τα Αρχαία στο Φυσικό τους Χώρο. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση μας βρίσκει εκ των προτέρων αντίθετους.
Εκ της διασυλλογικής επιτροπής


υπέρ της Ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.