Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ: τέλος εποχής; (η)αλλαγή σελίδας;
                

Προς
ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑΣ


ΨΑΡΡΟ ΑΝΕΣΤΗ


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ


ΚΑΝΤΖΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΗ


ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟYΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ


ΛΙΑΓΚΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ

Αξιότιμε Κύριε


Είναι δημιουργικό να ειπωθεί ότι, εάν και στα μέλη μιας κοινωνίας παρέχεται ένα κοινό έδαφος, αυτό δεν σημαίνει ότι το οργώνουν όλοι με βιώματα εξίσου βαθιά ούτε και προς την ίδια ηθική κατεύθυνση. Άλλοι σκάβουν σαν χρυσοθήρες, άλλοι σαν αρουραίοι, άλλοι δεν προσδοκούν παρά μια καλή σοδειά ,κι άλλοι ελάχιστοι αναρωτιούνται για το είδος του σπόρου που ρίχνουν. Ο σύλλογος με την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε  και το κίνημα που δημιούργησε πανελλαδικά για την αποτροπή της λιθανθακικής μονάδας στο Μαντούδι έχει την τιμή να υπερηφανεύεται για  το είδος του σπόρου που έσπειρε και Να αποδείξει ότι κάποιοι μπόρεσαν και μπορούν να γίνουν δότες για την Ελληνική  κοινωνία.  


 Κατά την πορεία δράσης του συλλόγου διαπιστώσαμε την επιθετική διάθεση κάποιων εναντίον του συλλόγου ,οι οποίοι με επικριτικά σχόλια και παραφιλολογία

  στόχευαν και στοχεύουν στην απαξίωση και παρερμηνεία των  θέσεων του συλλόγου κτίζοντας έτσι ένα   άλλοθι για τυχόν άστοχες  πρωτοβουλίες και υποσχέσεις


  Συνέπεια της παραπάνω τακτικής ήταν να  δημιουργούνται εντυπώσεις, η  κοινή γνώμη να βρίσκεται σε μια παραζάλη και να αρχίζει σιγά- σιγά να καλλιεργείται η εντύπωση ότι ο σύλλογος είναι  τροχοπέδη στην επενδυτική ανάπτυξη της   περιοχής   Μαντουδιου.


Έχει παγιωθεί ποια μια αρνητική κατάσταση που με μια απίστευτη ικανότητα αποκαθηλώνεται η αλήθεια, πίσω από κάθε αποτυχημένη επενδυτική πρωτοβουλία βλέπουν σκοπιμότητες από τον σύλλογο , τους κυνηγούν εμμονές και γεγονότα ασυμβίβαστα με την πραγματικότητα  


Διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν και προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους να καλλιεργήσουν αυτές τις συνθήκες ,οι οποίες θα οδηγήσουν στο ξέσπασμα ενός εμφυλίου ,με στόχο να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες των όσων κατά καιρούς έχουν υποσχεθεί  και παράλληλα να αναδείξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στην διαχείριση των κατά καιρούς επενδυτικών πρωτοβουλιών.


Πληροφορίες και φήμες καταδικάζουν <<ερήμην Ανθρώπους >>,ανακρίβειες κυκλοφορούν με αξιοζήλευτη ταχύτητα, ανακυκλώνονται και ανατροφοδοτούνται θέματα με λεπτομέρειες πραγματικά επινοημένες.


Στις γενικευμένες και καθοδηγούμενες κρίσεις οι μονάδες είναι πάντα ανυπεράσπιστες .Από εδώ αυτοί που δήθεν φέρνουν επενδυτές και απέναντι δήθεν αυτοί που μάχονται για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων  ,από εδώ οι δικαστές και από εκεί οι κατηγορούμενοι και μέσα σε αυτό το περιβάλλον εσωστρέφειας και καλλιεργημένου μίσους να υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν όπως τα τρωκτικά να επιβιώσουν δημιουργώντας εντυπώσεις και άλλοθι για ομάδες και ανθρώπους που μάχονται τους δήθεν επενδυτές.


Yπάρχει μέχρι σήμερα οργανωμένη αντίδραση για επενδυτική προσπάθεια εκτός από την αντίδραση που είχαμε  για την λιθανθρακική μονάδα? και εάν πραγματικά υπήρξε γιατί δεν κατονομάζονται οι υποκινητές της αντίδρασης και οι αιτίες που έχουν οδηγήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στο κενό, αλλά έντεχνα αφήνεται να σέρνεται μια κατάσταση πού προφανώς εξυπηρετεί κάποιους? Ήταν πάλι ο σύλλογος η αιτία κατάρρευσής για τις μεγαλεπήβολες επενδύσεις του διυλιστηρίου, της βιομάζας ,του πάρκου περιβάλλοντος κ.λ.π?


 Σήμερα η πολιτεία με νέα επενδυτικά εργαλεία (νέος αναπτυξιακός,fast track κ.λ.π)προσπαθεί να τρέξει τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ,υπάρχει στην περιοχή του Μαντουδίου τέτοιο μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και η κεντρική διοίκηση μένει απαθής,  έχοντας γίνει έρμαιο κάποιων αντιδραστικών? Είναι δυνατόν να μιλάμε για τέτοιου ύψους επενδυτικά σχέδια και να μένουν όλοι ανενεργοί στην υλοποίησή  τους εκτός από τους τοπικούς παράγοντες?


Κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών διαπιστώσαμε και γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία του Μαντουδίου σχετικά με τα ζητήματα που τελούν σε άμεση συνάφεια με τα οικονομικά των πολιτών ,με συνέπεια την πρόκλησης μιας ισχυρούς αίσθησης ανασφάλειας για το επαγγελματικό μέλλον της περιοχής


Διαβάσαμε με θαυμασμό!!!!!!! ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη επενδυτικών έργων προς ανάπτυξη (ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ στο κυμάσι,ΤΕΡΝΑ για υπόγεια εξόρυξη λευκόλιθου, ΤΕΡΝΑ για φυσικό αέριο, ΤΕΡΝΑ για οργανωμένη ΒΙΠΕ στους φούρνους)που πραγματικά είναι παρήγορο για την ταλαιπωρημένη Ελληνική Οικονομία να υπάρχουν τόσο μεγάλα επενδυτικά έργα στην Περιοχή τα οποία θα δώσουν ανάσα όχι μόνον στην τοπική κοινωνία , αλλά θα αλλάξουν το επενδυτικό κλίμα πανελλαδικά, μας εξοργίζει που ο τύπος η πολιτεία και γιατί όχι και το Δ.Ν.Τ!!! δεν έχουν κάνει έστω μια μικρή αναφορά σε όλους αυτά τα έργα που υλοποιούνται στην ρημαγμένη  κατά εποχές περιοχή μας και μας προκαλεί λύπη πού αρκετοί από τους εμπνευστές  και πραγματικούς αγωνιστές αυτής της τεράστιας επενδυτικής προσπάθειας για διαφόρους  λόγους δεν συνεχίζουν  την αυτοδιοικητική τους  πορεία


 Είναι παρήγορο   από την άλλη πλευρά  το γεγονός ότι δηλώνουν στρατιώτες στο διαρκή αγώνα, δίνοντας σε όλους μας την ελπίδα ότι είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια   για την υλοποίηση αυτής της μεγάλης αναπτυξιακής πορείας


Φαίνεται  τελικά ότι ήταν πολύ κοντόφθαλμη  η κριτική που έγινε  για την μεταφορά της έδρας από το Μαντούδι!!!!!!!!  ,γιατί κανείς δεν είχε καταλάβει ότι  το όραμα ήταν πραγματικά  μεγαλύτερο και όλες αυτές οι αντιδράσεις και οι  φωνές για μαρασμό του Μαντουδιου!!!!! συνθλίβονται μπροστά στα τόσα ουσιαστικά  αποτελέσματα που έχει η περιοχή από την τεράστια οικονομική ανάπτυξη!!!!!!!!  υλοποίησης  των επενδυτικών σχεδίων που κάποιοι κουράστηκαν να κτίσουν!!! 


Εμείς  λέγαμε Ναί στήν ανάπτυξη,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ όλες τις επενδυτικές πρωτοβουλίες με δυναμική εξέλιξη , τονίζαμε ότι όχι μονο λεμε ναι στην ανάπτυξη, αλλά επιδιώκουμε να έχουμε πάντα βιώσιμη ανάπτυξη,ανάπτυξη δηλαδή πάνω σε ηθικές βάσεις στην οποία δεν θα είχε σημασία μόνον ο στόχος ΑΛΛΑ και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου.

Εμείς δεν βλέπαμε την ανεργία ως άλλοθι για να μετατρέπετε ο Δήμος σε αποθήκη ψυχών,αλλά πιστεύαμε ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ως οργανωμένη υπηρεσία που θα παρέχει αποτελεσματικά δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες,το μείζον πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται με στοχευμένες παρεμβάσεις του Δήμου,σε δημοτικό.κρατικό ,και ιδιωτικό επίπεδό,

Το ΔΣ του <συλλόγου περιβαλλον-πολιτισμός του Δήμου Κηρέως   συνεδρίασε την Δευτέρα 10/1/2011 στο ξενοδοχείο john's στην Χαλκίδα και αφού έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις   


Α) παραίτηση του προέδρου και προσωπικές  παραιτήσεις της πλειοψηφίας   των μελών του ΔΣ


Β)Οριστική και αμετάκλητη απόφαση των παραπάνω μελών για άμεση αποχώρηση από τον Σύλλογο


Γ)Δημιουργία συνθηκών, σύμφωνα με τις καταστατικές λειτουργίες για ανασυγκρότηση του Δ.Σ .


Διοικούσα επιτροπή από τα μειοψηφήσαντα αναλαμβάνει να δημιουργήσει όλες τις παραμέτρους πού θα οδηγήσουν τις διαδικασίες σε αποτέλεσμα (η) οριστική διάλυση(Γενική συνέλευση, εκλογές, Δημόσια ανακοίνωση για τις ημερομηνίες )  


Γ)Γνωστοποίηση των αποφάσεων στις αυτοδιοικητικές αρχές και φορείς της περιοχής  και παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο για  ενημέρωση της κοινωνίας


Δ)Οι παραπάνω αποφάσεις έχουν άμμεση ισχύ και δεσμευτικό χαρακτήρα για τους υπογράφοντες  και από σήμερα 10/1/2011  οποιαδήποτε πράξη,ανακοίνωση ,ενέργεια από τον  σύλλογο και για τον συλλογο είναι ΑΚΥΡΗ και Δεν αντιπροσωπεύει το υπάρχον ΔΣ.


Ε)Γίνεται ανοικτή πρόσκληση σε οποιοδήποτε μέλος  επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία του  συλλόγου    

Πιστεύουμε ότι θα σταματήσει ποια να υπάρχει το Αλλοθι του συλλόγου και θα ξεκαθαρίσει απόλυτα το επενδυτικό τοπίο της περιοχής ,η τοπική κοινωνία θα μπορέσει να αξιολογήση τις επενδυτικές ευκαιρίες και ώριμα να διαβαθμίσει τις πραγματικές ευκαιρίες του οικονομικού θαύματος που κάποιοι έχουν υποσχεθεί, η νέα δημοτικη αρχή χωρίς δικαιολογίες και ταλαντεύσεις  να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε για οικονομική ευημερία και ανάπτυξη και οι επενδυτές να αποδέιξουν ότι είναι πραγματικοί επενδυτές 


Για εμάς ανάπτυξη είναι και θα είναι κάθε οικονομική δραστηριότητα που παρέχει μακροπρόθεσμα οικονομικά-κοινωνικά-περιβαλλοντικά οφέλη ,φροντίζοντας τις ανάγκες της παρούσας και των μελλοντικών γενεών .


ΣΥΛΛΟΓΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ


ΑΡ ΜΗΤΡ,6/2008


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 3-ΜΑΝΤΟΥΔΙ


ΤΘ-10ΜΑΝΤΟΥΔΙ 21/01/2011
AΠΟ/Μουρτοπάλλα Γεώργιο


Τηλ.6944440645

         Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …