Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

«Λειτουργία Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Λίμνης».

            Αξιότιμοι κ. κ. Βουλευτές Εύβοιας,


            Με την παρούσα, την οποία συνυπογράφουν και οι Δ/ντές και οι Πρόεδροι των 15μελών Γυμνασίου & Λυκείου Λίμνης, σας εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μέχρι και σήμερα, στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης.
            Συγκεκριμένα πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των καθηγητών του Γυμνασίου Λίμνης και υλοποιήθηκε ύστερα από πολύ κόπο και αγώνες.


Το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Γ΄ Κ.Π.Σ. Εδώ και αρκετό καιρό (από το 2005) έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου που θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη, έχουν παραληφθεί τα βιβλία (2.700 τόμοι) και ο εξοπλισμός (3 Η/Υ, λογισμικό, ψηφιακό υλικό, έπιπλα κ.ά.), αλλά δυστυχώς παραμένουν ακόμη πακεταρισμένα και με σοβαρό τον κίνδυνο να μη λειτουργούν πλέον «από την αχρησία».


            Ενώ από πλευράς υποδομής όλα είναι έτοιμα, η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί τόσο καιρό, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη καθηγητής που θα αντικαταστήσει την καθηγήτρια του Γυμνασίου Λίμνης που έχει επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό.


            Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ένα τόσο σημαντικό έργο κυρίως για τους μαθητές της περιοχής μας, αλλά και για όλους τους κατοίκους (η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή σε όλους), του οποίου το κόστος ξεπέρασε συνολικά τις 250.000,00 €, να παραμένει ανενεργό επειδή δεν προσλαμβάνεται ένας καθηγητής. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχουν πιστώσεις» ή «δεν γίνονται προσλήψεις», γιατί θα πρόκειται για πρόκληση η παραπάνω επένδυση (250.000,00 €) να πεταχτεί στα σκουπίδια για 15.000,00 € που είναι περίπου το κόστος μισθοδοσίας του καθηγητή.            Σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να παρέμβετε για την άμεση λειτουργία της Βιβλιοθήκης.


            Σας εκφράζουμε την αγανάκτηση γονιών, μαθητών, καθηγητών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και σας δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω καθυστέρηση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να εντείνουμε τον αγώνα μας.


  


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ          Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ


ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ       ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ                ΛΥΚΕΙΟΥ                  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ    ΝΙΚ. ΓΕΡΑΛΗΣ               ΚΑΤΕΡ. ΜΑΜΟΥΧΑ           ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΟΥ       ΜΑΡ. ΜΑΚΑΝΤΑΣΗ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


15ΜΕΛΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ             15ΜΕΛΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ     ΒΑΣ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ                       ΔΗΜ. ΖΟΥΖΟΥΛΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ:


1)      κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


2)      κ. Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας


3)      κ. Περ/κό, Δ/ντη Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερ. Ελλάδας


4)      κ. Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας


5)      κ. Προϊστάμενο 2ου Γραφ. Β/θμιας Εκπ/σης Ιστιαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.