Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:Καθυστέρηση στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης
Η προβλεπόμενη υποδομή για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά η βιβλιοθήκη δυστυχώς δεν λειτουργεί. Μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί συνολικά € 250.000, με μεγάλο προσωπικό αγώνα από τους καθηγητές, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές και τους άλλους εμπλεκόμενους τοπικούς παράγοντες της Λίμνης, προκειμένου να λειτουργήσει μία πνευματική υποδομή, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. Η περιοχή έχει σημαντική παρακαταθήκη σε πολιτιστικές δραστηριότητες, στα γράμματα και στις

τέχνες και μία βιβλιοθήκη και μάλιστα ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους, θα συνέβαλε στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, με όλα τα επακόλουθα αυτής.

Η αιτιολογία που προβάλλεται από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου είναι ότι δεν έχει τοποθετηθεί καθηγητής που θα αντικαταστήσει την καθηγήτρια του Γυμνασίου που επιμορφώθηκε για τη Βιβλιοθήκη, αγνοώντας επιδεικτικά τα χρήματα και τον κόπο που ήδη έχει επενδυθεί για το σκοπό αυτό. Ο δε εξοπλισμός, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, κινδυνεύει να απαξιωθεί εντελώς και να καταστεί άχρηστος, πράγμα το οποίο θα γκρέμιζε μία προσπάθεια πολλών ετών για την αναβάθμιση της περιοχής.  

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται η κα. Υπουργός

1.    Υπάρχει η πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργήσει τη βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο της Λίμνης και αν είναι έτσι πιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα;

2.     Αληθεύει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν αρχίζει η λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι η μη αντικατάσταση ενός καθηγητή που είχε εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό; Υπάρχει πρόβλημα πιστώσεων στην κάλυψη αυτής της θέσης ή κάποιο άλλο διαδικαστικό κώλυμα;

3.    Πώς προτίθεται το Υπουργείο να λύσει το θέμα της έναρξης της λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου της Λίμνης και ποιές ακριβώς είναι οι ενέργειες στις οποίες ήδη έχει προβεί;
Οι ερωτών ΒουλευτήςΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …