Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στην απογραφή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.


από τη Βόρεια Εύβοια που κυκλοφορεί την Τετάρτη 2-2-2011


Καθυστερεί η Απογραφή στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού


Επιστολή του Πετσή στον Υπουργό Εσωτερικών





Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στην απογραφή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.


 Αυτά προκύπτουν  σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού Ηλίας Πετσής, προς τον Υπουργό Εσωτερικών.


Πιο συγκεκριμένα ο Η. Πετσής αναφέρει στην επιστολή του ότι «…Στις 3.1.2011 έπρεπε να συνταχθεί

το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής των ταμειακών διαθέσιμων των συνενωμένων Δήμων στον Ταμία του νέου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Γεγονός που δεν συνέβη ποτέ. Εν συνεχεία, η Επιτροπή Απογραφής συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 21.1.2011 αναφορικά για την Α΄ φάση της απογραφής. Κατά την συνεδρίαση αυτή δεν κατέστη δυνατόν να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής διότι, όπως δήλωσε στην επιτροπή ο υπόλογος Ταμίας του πρώην Δήμου Αρτεμισίου Χαυλίδης Ευριπίδης, δεν γνώριζε τον αριθμό των χρηματικών ενταλμάτων που εξεδόθησαν στο οικονομικό έτος 2010. Ανέφερε ότι κατά προσέγγιση τον αριθμό 554, εκ των οποίων τα 272 ακυρώθηκαν και δεν πληρώθηκαν. Σε ερώτηση της Επιτροπής γιατί δεν εκτελέσθηκαν, δόθηκε η απάντηση ότι δεν υπήρχαν πιστώσεις…» συνεχίζοντας ο κ. Πετσής ζητά να διεξαχθεί οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος από αρμόδιο Οικονομικό Επιθεωρητή.


Επισημάνει παράλληλα ότι οι χρονικοί περιορισμοί δεν τηρούνται «…Η ολοκλήρωση δε της συνεδρίασης της Επιτροπής Απογραφής για την Α΄ φάση παράδοσης – παραλαβής των ταμειακών διαθέσιμων αναβλήθηκε για τις 27.1.2011, η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε.


Επειδή μέχρι σήμερα 28.1.2011 δεν συντελέσθη από την Επιτροπή Απογραφής ούτε η Α΄ φάση, η οποία έληγε στις 3.1.2011, αλλά ούτε και η Β΄ και Γ΄ φάση που έληγαν στις 10.1.2011 και 28.1,2011 αντίστοιχα, καλούμε κάθε αρμόδιο για την διασφάλιση των συμφερόντων και την τήρηση των νόμων και διατάξεων να αναλάβει τις ευθύνες του για την τυπική και ουσιαστική ολοκλήρωση της απογραφής…»


Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ταμειακά διαθέσιμα των πρώην Δήμων, όπως κατατέθηκαν στην επιτροπή απογραφής, έχουν ως εξής:





Ιστιαίας: 1.914.000


Αιδηψού: 323.000


Αρτεμισίου: 37.000


Ωρεων: 450.000


Λιχάδας: 174.000

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …