Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης:ανησυχία για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.


Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στον επιχειρηματικό κόσμο του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η φημολογία για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, εκφράζει την άποψη πως οι περιφερειακές δομές πρέπει να

ενισχυθούν με υπηρεσίες και ο επιχειρηματικός κόσμος της υπαίθρου που συνεχίζει να επενδύει σε ένα οικονομικό περιβάλλον αστάθειας, πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα και σταθερά από την πολιτεία.

Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει η αποστέρηση της ΔΟΥ Λίμνης για την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Γεωγραφικά, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, που είναι και  από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, χωρίζεται από όμορους δήμους και γειτονικές πόλεις από ορεινό και δύσβατο περιβάλλον τόσο προς την πόλη της Ιστιαίας (διαδρομή 45 χιλιομέτρων), όσο και προς την πόλη της Χαλκίδας (διαδρομή 75 χιλιομέτρων).

Και οι δύο διαδρομές, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες, με παλαιό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ενώ κλείνει πολύ εύκολα λόγω χιονοπτώσεων.

Κοινωνικά, ή ΔΟΥ Λίμνης που είναι Α' τάξης, διαχειρίζεται περίπου εννέα χιλιάδες (9.000) δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού δεκαέξι χιλιάδων (16.000) κατοίκων που διαμένουν στα σαράντα πέντε (45) διαμερίσματα του δήμου.

Με τη λειτουργία της συμβάλλει οικονομικά και αναπτυξιακά στην περιοχή και στηρίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε επίπεδο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Το ενδεχόμενο κατάργησής της θα εντείνει το πρόβλημα της δύσκολης και χρονοβόρου πρόσβασης στις εκτός δήμου υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και θα προσθέσει κόστος χρόνου στις επιχειρήσεις της περιοχής, εφόσον ή όποια νέα εφορία, θα απέχει στην καλύτερη περίπτωση, μια ώρα (1) διαδρομή από τη Λίμνη.

Σελ 1/2


Επιπρόσθετα και πέραν της ταλαιπωρίας που θα προσθέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, θα οδηγήσει και στην οικονομική απαξίωση των τριών (3) μεγάλων πόλεων του δήμου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αναλογισθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, στην προσπάθεια της περιφερειακής ανάπτυξης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και θα συμπαρασταθεί πλήρως στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Κύριε υπουργέ, οι κάτοικοι του δήμου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β' κατηγορίας. Στηριζόμενοι στην ευαισθησία σας, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για τη διατήρηση της ΔΟΥ στην πόλη της Λίμνης, καθώς η απομάκρυνσή της θα είναι καταδικαστική για την περιοχή μας.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.
Με εκτίμηση
                                                            Ο Πρόεδρος                                                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας                                                Κωνσταντίνος Ξυνός                                                                                                               Αργυρώ Φουντούλη


ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣΑποδέκτες προς Κοινοποίηση

Πρωθυπουργό Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου,


Υφυπουργό Οικονομικών Κύριο Φίλιππο Σαχινίδη,


Υφυπουργό Οικονομικών Κύριο Δημήτρη Κουσελά,


Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου,


Βουλευτές Ευβοίας,


Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου,


Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας


Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ευβοίας,


ΔΟΥ Λίμνης,


Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …