Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πολιτική συγκέντρωση ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Σε συγκέντρωση στελεχών και μελών της ΝΔ Βόρειας Εύβοιας μίλησε ο Σίμος Κεδίκογλου την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου  με θέμα:  «πολιτικές εξελίξεις και αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Εύβοια».


Η πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας παρουσία, των δύο νεοεκλεγμένων δημάρχων Ιστιαίας –Λ. Αιδηψού, κ. Ζάχου Χριστοφή, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρού και δημοτικών συμβούλων,  τους οποίους ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχάρη για την εκλογή τους.
Τους  ευχήθηκε, επίσης,  καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους για την ανάπτυξη της περιοχής  και διαβεβαίωσε , ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για την επίτευξη του στόχου της θεμελίωσης των νέων καλλικρατικών δήμων.


Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα, προκειμένου η παράταξη συσπειρωμένη να παλέψει για το καλό του τόπου.


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στην αδιέξοδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι λαμβάνει δυσβάσταχτα   οικονομικά μέτρα χωρίς παράλληλα να καταθέτει αναπτυξιακά μέτρα που θα τονώσουν την αγορά και την οικονομία


Επ’ ευκαιρία υπενθύμισε παλαιότερη εναλλακτική  πρόταση ανάπτυξης που είχε ο ίδιος καταθέσει και  αφορούσε στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα της βόρειας Εύβοιας μέσω της συνεργασίας με επιχειρηματίες,  που θα εκμεταλλεύονταν τουριστικά συγκεκριμένη έκταση και αντισταθμιστικά θα αναλάμβαναν την κατασκευή του δρόμου.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε όσους τους κατηγορούν για στείρα αντιπολίτευση, λέγοντας ότι « η ΝΔ πρότεινε σειρά μέτρων για τον έλεγχο του ελλείμματος, παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση και ψήφισε περισσότερα από τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και ανέρχονται σε 36».


Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και  το αποτέλεσμά τους επισήμανε ότι  σηματοδοτεί την επάνοδο της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της έλαβε τη σαφή προειδοποίηση που έστειλαν οι πολίτες μέσα από το μεγάλο ποσοστό της αποχής.


Ειδικά για το εκλογικό αποτέλεσμα στην  Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι  η εκλογή έξι δημάρχων από τους 8 με την υποστήριξη της ΝΔ είναι η διάψευση προς τις  Κασσάνδρες, που καταστροφολογούσαν και  προέβλεπαν την ήττα της παράταξης στο Νομό.


Τέλος, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά  με το νέο κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, για μία ακόμα φορά  κατέστησε σαφές  ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει στη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας,  ότι στήριξε την κα Μπακογιάννη σε μία καθαρά  εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου και πλέον πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον της παράταξης,  που είναι η ενίσχυση της ενότητας και ο τερματισμός φαινομένων εσωστρέφειας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …