Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια πρόταση για την επόμενη μέρα...Του Δημήτρη Θ. Κλωτσοτύρα, εκπ/κού

Μετά τις εκλογές η νέα δημοτική αρχή, όποια και να είναι, θα βρεθεί σε ένα νέο και πολύ απαιτητικό τοπίο. Θα πρέπει να συντονίσει υπηρεσίες και υπαλλήλους που δεν είχαν μάθει να συνεργάζονται, να δημιουργήσει νέες «Καλλικράτειες» διοικητικές δομές, να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις στον οικονομικό και οργανωτικό σχεδιασμό. Θα είναι ένα τιτάνιο έργο για τα δεδομένα του τόπου μας. Αν δε συνεργαστούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις δεν πρόκειται ένα τέτοιο εγχείρημα να ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Πέραν όμως των πολιτικών παρατάξεων που θα πρέπει να συνεννοηθούν και να δουλέψουν σοβαρά και υπεύθυνα, σοβαρό ρόλο θα παίξει και η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών. Σ' αυτό το πλαίσιο θα κάνω μια πρόταση που στόχο έχει να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του νέου Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και κυρίως τους ενεργούς πολίτες που έχουν γνώσεις και διάθεση να προσφέρουν.


Αμέσως μετά την εκλογή, ο νέος Δήμαρχος θα μπορούσε να προσκαλέσει το επιστημονικό προσωπικό που τόπου μας (και όσους ζουν εκτός των ορίων του δήμου) με σκοπό τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων που θα διατυπώσουν προτάσεις και θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά για διάφορα θέματα που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Θα αναφέρω για παράδειγμα:


  • τη διοικητική και οικονομική οργάνωση του νέου δήμου,

  • την περιβαλλοντική πολιτική,

  • την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη,

  • τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κλπ.Οι προτάσεις και οι συμβουλές που θα δίνονται από τις ομάδες αυτές, προφανώς, δε θα είναι δεσμευτικές. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσουν τελικά. Θα έχουν όμως στη διάθεσή του ένα πλαίσιο ιδεών και επιχειρημάτων για να στηρίξουν τις αποφάσεις τους.


Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, προσωπικά θα μπορούσα να προσφέρω εθελοντικά τις γνώσεις μου στη χρήση των νέων τεχνολογιών, και ειδικότερα του διαδικτύου, στη διοικητική οργάνωση του δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.


Αν η πρόταση που περιγράφεται παραπάνω οργανωθεί καλά, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αρκετοί ακόμα πολίτες που θα ήθελαν να δουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους να χρησιμεύουν στην πρόοδο του τόπου τους. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …