με έκπτωση απειλείται ο συνδυασμός του Ανέστη Ψαρρού!
Με έκπτωση απειλείται ο συνδυασμός του Ανέστη Ψαρρού εξ αιτίας αμέλειας να εγγραφεί και να δηλώσει στην ιστοσελίδα του υπουργείου τα έσοδα-έξοδα της παράταξης σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Από επαφές της "Βόρειας Εύβοιας" με στέλεχος της παράταξης του Ανέστη Ψαρρού μας είπε ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διατυπώσεις και το θέμα θα διευθετηθεί τις επόμενες μέρες. Ο κωδικός στην ιστοσελίδα δεν ήταν δυνατόν να παρθεί , γιατί όταν έγινε ο συνδυασμός μετά τις 22 Σεπτέμβρη η προθεσμία είχε λήξει.Οι προβλεπόμενες δαπάνες του συνδυασμού και τα βιβλία εσόδων- εξόδων είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια του νόμου, οπότε το πρόβλημα είναι ..ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας.


Επίσης το ότι ο Δήμαρχος είναι της ΝΔ όπως αναφέρει το άρθρο , το ίδιο στέλεχος μας πληροφόρησε ότι δεν ισχύει μια και οι επίσημες δηλώσεις της παράταξης προς το υπουργείο είχαν σαν χρώμα το 'λευκό"

Το θέμα έφερε στο φως δημοσίευμα της σημερινής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σε άρθρο του Κ.Ζούλα...Το εντυπωσιακότερο δε είναι ότι οκτώ συνδυασμοί που εξελέγησαν, δεν μπήκαν, ως φαίνεται, καν στον «κόπο» να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου (!) καθώς τα ονόματα των αντίστοιχων δημάρχων απουσιάζουν πλήρως από τις σχετικές καταστάσεις. Σημειωτέον δε, ότι βάσει του άρθρου 10 του νέου νόμου «οι συνδυασμοί υποχρεούνταν να ζητήσουν έως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου την παροχή ενός κωδικού πρόσβασης» από το υπουργείο, προκειμένου «να αναρτούν το σύνολο των εσόδων και των δαπανών που πραγματοποιούν», γεγονός που επίσης αναφέρεται ρητώς ως «υποχρέωση» των συνδυασμών.


Για να αντιληφθεί ο καθένας τη σοβαρότητα της παράβασης στην οποία έχουν υποπέσει οι οκτώ δήμαρχοι, αρκεί και μόνον η επισήμανση ότι είναι οι μόνοι εκ των περίπου 1.100 «συνυποψηφίων» τους δημάρχων που απουσιάζουν από την ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι εν λόγω εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, για τους οποίους προφανώς ο κ. Ραγκούσης οφείλει μιαν απάντηση αν αντιμετωπίζουν ακόμη και την απειλή της έκπτωσης, είναι ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους), ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος (ΠΑΣΟΚ), Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ), Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (εξελέγη με λιγότερες από 20 ψήφους διαφορά από τον γαλάζιο κ. Χρ. Βούλγαρη), Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος (ΠΑΣΟΚ), Νέας Ζίχνης (Κεντρική Μακεδονία) κ. Αν. Δαϊρετζής (ΠΑΣΟΚ), Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας (Στερεά Ελλάδα) κ. Αν. Ψαρρός (Ν.Δ.), και Ερμιόνης κ. Δημ. Καμιζής (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)...


όλο το άρθρο 

Σχόλια

 1. Αντώνης Σκούρας

  Τι λέει η εγκύκλιος 21/3-9-2010

  Δύο (2) μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και το αργότερο μέχρι την ανακήρυξη συνδυασμών, δηλ. από 7 Σεπτεμβρίου μέχρι 23 Οκτωβρίου 2010, οι επικεφαλής των συνδυασμών ή οι διαχειριστές τους οφείλουν να ζητήσουν τον ειδικό κωδικό πρόσβασης προκειμένου να αναρτήσουν τα έσοδα και τις δαπάνες τους στη Βάση αυτή.
  Η μη τήρηση της ανωτέρω υποχρέωσης, ή η απόκρυψη ή παραποίηση των οικονομικών τους στοιχείων, συνεπάγεται τις αντίστοιχες κυρώσεις ή ακόμη και έκπτωση του επικεφαλής και των υποψηφίων σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών τους κατά 1/3 του ανωτάτου επιτρεπόμενου ορίου αυτών.
  Ειδικά για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η υποχρέωση ανάρτησης των εσόδων και δαπανών των συνδυασμών αφορά αυτές που έχουν γίνει μετά την 9η Αυγούστου 2010, ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του ν. 3870/2010.
  Ειδικότερες τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

  Σχόλιο Α.Σ.
  Από τη στιγμή που έχει ζητηθεί ο ειδικός κωδικός πρόσβασης φαίνεται ότι δεν υπάρχει θέμα.
  Αυτό όμως είναι μια δική μου ερμηνεία, άρα χωρίς αξία.
  Στη πραγματικότητα λεφτά για δικηγόρους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.