Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου: απάντηση υπουργού για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λίμνης

 Απουσία ανάληψης ευθυνών από την κυβέρνηση για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης


Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου από τις απαντήσεις που έλαβε σε ερώτηση και αναφορά του σχετικά με  σημαντικά  προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.


Ο βουλευτής δήλωσε, ότι η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της για τις σοβαρές ελλείψεις και τις ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση και ρίχνει το «μπαλάκι» στους ΟΤΑ, ακολουθώντας την τακτική του στρουθοκαμηλισμού.
Επικαλούμενοι την εφαρμογή των νόμων δεν απάντησαν στο κρίσιμο ερώτημα, πως θα ασκηθούν οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους δήμους χωρίς τους απαιτούμενους πόρους.


Για το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, το ΚΤΕΛ είναι απρόθυμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν από τη στιγμή που δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές παρελθόντων ετών, οι οποίες ακολουθούν μέχρι σήμερα το Υπουργείο.


Η κυβέρνηση επί της ουσίας δεν λέει τίποτα για τη  λύση που προτίθεται να  δώσει, ούτε  για το εάν υπάρχουν τα χρήματα, που θα πρέπει να δοθούν ως πόροι στους δήμους για να ασκηθούν οι αρμοδιότητες που τους εκχωρούνται.


Το μόνο που λέει, ως απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου για  το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών  του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιάς, είναι ότι «με την εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2011 του Προγράμματος «Καλλικράτης», οι δήμοι θα είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της σίτισης μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων».


Σε άλλη  ερώτηση του βουλευτή σχετικά με το  κτιριακό πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λίμνης, η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου Άννα επεσήμανε, ότι θέματα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων είναι αρμοδιότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 2880/01 χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις επισκευές των σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς τους.


Επίσης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είναι αρμόδιες για την επιλογή και την απόκτηση οικοπεδικών εκτάσεων, τον προγραμματισμό, τη μελέτη, την κατασκευή και την επίβλεψη των έργων σχολικής στέγης.


Σε συνεργασία με τις οικείες Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τα έργα κατασκευής σχολικών κτιρίων στα αντίστοιχα Περιφερειακά Προγράμματα (ΠΕΠ).


Ακόμη, σημειώνεται, ότι η εποπτεία του «Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ» έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Υποδομών, προς το οποίο και διαβιβάστηκε αντίγραφο της ερώτησης του Σίμου Κεδίκογλου.


«Η απουσία ανάληψης των ευθυνών είναι για μία ακόμα φορά κάτι περισσότερο από εμφανής,  καθώς δεν ειπώθηκε κουβέντα για το εξίσου μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης και για τα κονδύλια που απαιτούνται» 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …