Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KKE: Μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης

Θέμα: Μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας σε ιατρικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και σε υλικοτεχνική υποδομή (πεπαλαιωμένα μηχανήματα στα εργαστήρια), τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα (επιδέσμους, βαμβάκια κλπ).


Συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο, χειρούργο και χωρίς μόνιμο μικροβιολόγο (υπάρχει 1 συμβασιούχος).
Όσον αφορά τους τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων χρειάζονται 3 ακόμη εργαζόμε­νοι για αιμοληψίες και 4 στο ακτινολογικό. Επίσης αυτή τη στιγμή υπηρετούν 2 τραυματιο­φο­ρείς ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλες τις βάρδιες είναι απαραίτητη η πρόσληψη άλλων 3, όπως επίσης και 2 επιπλέον οδηγών ασθενοφόρου.


Δραματική είναι η κατάσταση στο θέμα της καθαριότητας, αφού το προηγούμενο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν 2 καθαρίστριες με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει μόνο 1 εργαζόμενη στην καθαριότητα. Είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη 4 ακόμα εργαζομένων στην καθαριότητα.


Σε αντίθεση με τις ανάγκες και τη θέληση του λαού της περιοχής η κυβέρνηση δεν έκανε βήμα για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ιστιαία και μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός


·        Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εργαζόμενους μόνιμης και πλήρους απασχόλησης;


·        Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών σύμφωνα με τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των απαραίτητων σύγχρονων μηχανημάτων στα εργαστήρια και τη συντήρησή τους;


·        Τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με τη δημιουργία νέου σύγχρονου Νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής της βόρειας Εύβοιας;


·        Θα προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με το απαραίτητο ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των νεφροπαθών της βόρειας Εύβοιας που αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλους νομούς για την αιμοκάθαρση;
Οι βουλευτές


Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Γκιόκας

Θανάσης Παφίλης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …