Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ένα μήνα θα έχουμε ψηφίσει...


ΠΒ

...και σήμερα δεν έχουμε ακόμα:

Στόχο,ξεκάθαρους υποψήφιους,ιδέα για το τι γίνεται.

Τυχαίο;Δεν νομίζω!

Λες και όλη η υπόθεση του Καλλικράτη αφορούσε το να είναι ή όχι υποψήφιος ο Ενωτιάδης, λες και οι γνωστοί-άγνωστοι υπόλοιποι υποψήφιοι ξέχασαν το ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να εκλεγούν για δήμαρχοι στο πιο ψωροκωσταιναίϊκο Δήμο της Ελλάδας.

Λες και είναι κρυφό το ότι πάνω από 8.000.000 ευρώ περιμένουν σαν συνολικό χρέος τον Δήμαρχο της 7ης ή 15ης Νοέμβρη, λες και δεν ξέρει κι αυτός ότι πιθανά να φταίει για το χρέος και ότι λεφτά πριν την δευτέρα παρουσία δεν θα υπάρξουν.Οι κομματικές φατρίες αναλώθηκαν στον αλληλοσπαραγμό και  στην ενδοσκόπιση που όμως είναι και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ από την καταιγίδα που έρχεται.

Λύσεις δεν υπάρχουν από πουθενά.Αν στην κατοχή υπήρξε εθνική ενότητα, στην υπόθεση του υπό κατάρρευση νεότευκτου σχήματος Λίμνη -Μαντούδι -Αγία Άννα υπάρχει εθνική ανοησία.

Από τρία χωριά χωριάτες και στη πράξη και στο νοητικό επίπεδο ,ποζάρουμε σαν ταινία με τον Μανέλη ή τον Χατζηχρήστο φερμάροντας μια αθωότητα που ΔΕΝ υπάρχει,διεκδικώντας οφίτσια αντί να κάνουμε σχέδια.

Η υπόθεση του ενός Δήμου για τη Βόρεια Εύβοια ήταν πιο επιτακτική από ποτέ.Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, από το να περιμένουμε τη μοίρα μας, αποκλεισμένοι από Βορά και από Νότο, από όμορους πλουσιότερους Δήμους, που δεν έχουν κανένα πρακτικό συμφέρον από μας.

Όταν λοιπόν η ΕΡΤ κολλήσει το βράδυ των εκλογών  το πράσινο ή μπλε χαρτάκι στη περιοχή μας, όσοι ξέρουν γραφή και ανάγνωση θα βλέπουν και τον μαύρο επικήδειο σταυρό επάνω του.Οι αριστερές μειοψηφίες θα μετρήσουν τα κουκιά τους με ταξική ικανοποίηση, και οι δημότες θα ξεκινάνε  με τα μπουκάλια να ψάχνουν νερό για να πιούνε.

Τότε θα γίνει πιο κατανοητό ότι δεν φταίει το χωροταξικό αλλά η ανικανότητα αντίληψης και αυτών που πασχίζουν για τους Θώκους, αλλά πολύ περισσότερο αυτών που ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

Το ψηφοδέλτιο πανδημοτικής ενότητας και πανστρατιάς θα ήταν μια λύση, αλλά για άλλους λαούς.

Επειδή μόνο διαβάζω ,ένα μήνα πριν έχω κάθε δικαίωμα να νοιώθω απελπισμένος.

Την ημέρα των εκλογών θα πλύνω τα χέρια μου στη θάλασσα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …