Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών: «Πρέπει να δράσουμε άμεσα για την χωρίς μειώσεις ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών»


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου διερευνώντας το θέμα της ενίσχυσης προς τους ρητινοκαλλιεργητές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους παρεμβαίνει ο ίδιος άμεσα, ώστε οι ρητινοκαλλιεργητές να λάβουν την ενίσχυση που ορίζεται στον προϋπολογισμό του 2010 στο σύνολό της.


Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και σύμφωνα με έρευνα του βουλευτή στους αρμόδιους φορείς, στο σημείο που έχουμε φτάσει χρειάζεται να συμβούν δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι το Γενικό λογιστήριο του κράτους να βγάλει απόφαση για συνολική-και όχι τμηματική όπως ορίζεται πλέον με εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών-εκταμίευση της ενίσχυσης και το δεύτερο είναι η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό115494/1138/3-5-2010, σύμφωνα με την οποία, το συνολικό ύψος της ενίσχυσης μειώθηκε κατά 10% από 2.600.000€ της αρχικής πίστωσης σε 2.340.000€.


Σήμερα, όπως έχει πρόσφατα δημοσιευθεί, έχει πράγματι διατεθεί στον αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού το ποσό της αρχικής πίστωσης, δηλαδή των 2.590.000€. Ωστόσο, λόγω της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την τμηματική εκταμίευση σε μηνιαία βάση, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η καταβολή της ενίσχυσης, «προλαβαίνει» να εκταμιευθεί μόνο ένα μέρος της. Έτσι, έχουμε για μία μείωση της τάξης του 20% περίπου από αυτό που έχει εγγραφεί αρχικά στον προϋπολογισμό και έχει από τις 30 Σεπτεμβρίου διατεθεί στον αντίστοιχο κωδικό.


Κατόπιν αυτών, ο κ. Κεδίκογλου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε οι ρητινικαλλιεργητές της Εύβοιας και όλης της χώρας να λάβουν την ενίσχυση που δικαιούνται, απευθύνει ο ίδιος αίτημα προς το Γενικό Λογιστήριο του κράτους (με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου) επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές με υψηλή ανεργία και έχουν προγραμματίσει και προϋπολογίσει τις ανάγκες τους με βάση το δεδομένο αυτής οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, ο κ. Κεδίκογλου δεν παραλείπει να σημειώνει προς τους αρμόδιους φορείς ότι οι ρητινοκαλλιεργητές επιτελούν και το έργο της πυρασφάλειας και φροντίδας του δασικού πλούτου της Ελλάδας, χωρίς τους οποίους το φυσικό δάσος πεύκων απειλείται σοβαρά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …