Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πόσο πολύ μοιάζουμε καλέ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑΣτις 7 του Νοέμβρη ο λαός του νεοσύστατου δήμου

Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κληθεί να αποφασίσει σε ποιους θα

αναθέσει την διοίκηση του δήμου μας.

ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ  και σε τούτες τις εκλογές.Μπροστά στην καινούρια κατάσταση, που μπορεί μέσα από το καινούριο

θεσμικό πλαίσιο να φαίνεται ότι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα του

τόπου, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για τα μεγάλα προβλήματα που θα

αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια.Μακριά από μένα οι υποσχέσεις τα παχιά λόγια, τα γνωστά «θα».  Δεν μπορώ και προπαντός δεν θέλω να δημιουργήσω υπέρμετρες προσδοκίες.Πρόσφατα η Ελληνική Βουλή ψήφισε το Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».  Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο έρχεται ριζικά να αλλάξει τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν και να καταστήσει το ΝΕΟ ΔΗΜΟ, υπεύθυνο, για τη μελλοντική του πορεία.  Επιχειρεί μία νέα Διοικητική λειτουργία του κράτους.

Το σχέδιο Καλλικράτης μας φέρνει αντιμέτωπους με καινούρια

πράγματα, μας φέρνει αντιμέτωπους με καινούριες διοικητικές δομές και

συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου μας.

Ο λαός μας και ο τόπος αξίζει μία καλύτερη τύχη...όμως με

διαπιστώσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.

Το τελευταίο διάστημα και υπό το φως πρωτοφανών ιστορικών εξελίξεων για όλο τον κόσμο, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα για το μέλλον σταυροδρόμια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους θεσμούς ένας από τους οποίους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Η κρισιμότητα αυτού του θεσμού συνίσταται, στο κατά πόσο θα μπορέσει να παγιώσει μορφές λειτουργίαςΟ λαός βιώνει δύσκολες μέρες, προβλήματα οικονομικά, εργασιακά,

απαξίωση θεσμών και πολιτικής ζωής.

Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση οφείλουμε να αντισταθούμε, να

ανατάξουμε τις δυνάμεις μας, να δημιουργήσουμε κίνημα αντίστασης.

Σε αυτήν την εικόνα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πρωτεύοντα ρόλο να

ενημερώσει και καθοδηγήσει τον λαό.

·         Να εξασφαλίσει την τοπική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.·         Να εκφράζει το σύγχρονο τρόπο σκέψης των πολιτών – δημοτών που έχουν απορρίψει τις ιδεαλιστικές μεγαλοστομίες.

Ο λαός μας και ο τόπος αξίζει μία καλύτερη τύχη...όμως με

διαπιστώσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.Φίλες – Φίλοι.

Το προσωπικό όραμα είναι ατομική υπόθεση.

Στα Δημοτικά πράγματα όμως σημασία και αξία έχει η ύπαρξη συλλογικού οράματος που συνιστά και τη δύναμη της κοινωνίας.

Μετά από πολλή σκέψη και προτροπές των συνδημοτών μου αποφάσισα να

ηγηθώ συνδυασμού.

Καλώ κάθε πατριώτη, κάθε ανήσυχο άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται με

την μιζέρια, την καθυστέρηση, σε μια καινούρια αγωνιστική συστράτευση.

Απέναντί μας είναι τα προβλήματα.

Η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και κυρίως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ είναι πεδία στα οποία  θα κριθεί η νέα Δημοτική Αρχή.

Στο προσκλητήριο αυτό δεν έχουν θέση προκαταλήψεις, κομματισμοί,

ιδιοτέλειες, κατεστημένα, διχαστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση μετά από σοβαρή σκέψη, αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης, τολμώ σήμερα με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία την ωριμότητα στα κοινά, τη σοβαρότητα στις αποφάσεις, την επιμονή μου στη συλλογική λειτουργία να σας ανακοινώσω την αμετάκλητη απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Νέο Δήμο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλες και όλους

που με προέτρεψαν και με εμπιστεύονται να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας,

για το καλό του λαού και του τόπου.

Με εκτίμηση

Με

αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 Ανέστης Περήφανος

 Ιωάννης ΨαρρόςΤο κείμενο αυτό φτιάχτηκε βάζοντας μια παράγραφο από την ανακοίνωση του Ψαρρού και μια από την ανακοίνωση του Περήφανου.

Δεν έχω κάνει καμία επέμβαση στις ανακοινώσεις.Για την αντιγραφή

Αντώνης Σκούρας 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …