Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΣΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ πρέπει να μετρήσουμε ακόμα;


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  


                                                                                        ΙΣΤΙΑΙΑ 20/10/2010Η Κίνηση Πολιτών της Β. Εύβοιας,  προκάλεσε συνάντηση με την Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας και την Γενική Γραμματέα της 5ης Περιφέρειας Υγείας, στο Δημαρχείο Ιστιαίας την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Δυστυχώς μετά από τόσους αγώνες βρισκόμαστε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Τραγική η κατάσταση και τεράστια τα προβλήματα. Συγκεκριμένα:Α. Τραγική έλλειψη προσωπικού.

- Δεν υπάρχουν γιατροί Γενικής Ιατρικής, γιατροί ειδικοτήτων  (καρδιολόγος, μικροβιολόγος κ.λ.π., αγροτικοί γιατροί ).

-Παντελής έλλειψη προσωπικού και υλικών καθαριότητας (μία καθαρίστρια μόνο για την πρωινή βάρδια).

-Έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων (Υπάρχουν μόνο 2, ο τρίτος πήρε μετάθεση για την Λάρισα, επειδή φαίνεται ότι περίσσευε!!!).

-Δεν καλύπτονται οι εφημερίες και δεν εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.

- Απουσία του ίδιου του Διευθυντή του Κ.Υ. από τα καθήκοντά του για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Β. Μεγάλη έλλειψη στοιχειωδών ιατρικών μέσων και υλικών      (αντιδραστήρια, οξυγόνο, γάζες κ.λ.π.)

Γ. Παντελής αδιαφορία για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων :

- Εφαρμογή του υπάρχοντος από το 2009 οργανογράμματος (κενές απροκήρυχτες θέσεις).

- Αλλαγή της μορφής του οργανισμού, εν όψει της λειτουργίας του νέου κτιρίου.ΠΟΣΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ πρέπει να μετρήσουμε ακόμα για να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι έχουμε δικαίωμα στη ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ;

Σας καλούμε λοιπόν όλους την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιστιαίας, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …