Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί Μακροφτιλιάς Τσοκαϊτη συνέχεια
Γ. ΚΑΡΑΒΑΣ

κ. διευθυντά 

Δια τη στήλη της Εφημερίδας Σας «Ανιστόρητη και αυθαίρετη απόφαση» (Περί Μακροφτιλιάς Τσοκαϊτη) του αγαπητού συναδέλφου Αθηναγόρα Δαλαμάγκα, Σεπτέμβριος 2010, έχω να Σας αναφέρω τα εξής και παρακαλώ να τα δημοσιεύσετε για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας.
1. Αγαπητέ συνάδελφε κ. Δαλαμάγκα λυπάμαι πολύ για τις φράσεις Σας «παράνοια και αυθαιρεσία» και για την «διεξαχθείσα αλληλογραφία» διότι εάν ξέρατε ποιος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής και τι έχει κάνει γιαυτόν τον τόπο, ίσως να εκφραζόσουνα καλύτερα.
Δεν θα Σας γράψω γιαυτόν τίποτα, διότι δεν θα τόθελε κι ο ίδιος πιστεύω. Ρωτήστε όμως να μάθετε.!!
2. Ενώ τεκμηριώνετε την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας με τον νόμο 590/97 και τον κανονισμό της Ιεράς Συνόδου με Αρ. 8/79, από την άλλη μεριά τους κατηγορείτε (Τον Αρχιερατικό Επίτροπο που έστειλε την επιστολή και Τον Σεβασμιώτατο που πήρε την απόφαση), φάσκετε και αντιφάσκετε, και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε τώρα ότι το εκκλησάκι της «Μακροφτιλιάς», έγινε και «Βατοπαίδι» Ε! όχι δα συνάδελφε !!
Φαίνεται αγαπητέ συνάδελφε ότι αν και περνάτε τακτικά από το εκκλησάκι δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει σημαντικός αύλειος χώρος και ότι δεν έχετε ξαναδεί τέτοια καθαριότητα και στολισμό.
3. Όσο για τον «Άγιο Χαλκίδας» το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, από την μια μεριά τον επαινείτε για τα χαρίσματά Του, και ορθώς πράττετε και από την άλλη τον μειώνετε, νομίζω αδίκως.
Αλήθεια τι θέλετε να κάνει ο Σεβασμιώτατος ; Να παρανομήσει ; Άρα προτού γράψετε στην εφημερίδα έπρεπε να μελετήσετε καλά την υπόθεση και όχι με ότι Σας λένε. Διότι δεν Σας τιμούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί που διατυπώνετε.


Γ. ΚΑΡΑΒΑΣ - Εκπαιδευτικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …