Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξάρθρωσαν μεγάλη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά


(από την ΒΕ -Ιούνιος 2010-φ125)

Μεγάλη επιτυχία του Αστυνομικού τμήματος Ιστιαίας
Τελικά οι φήμες που κυκλοφορούσαν στην τοπική κοινωνία, ότι Αλβανοί διακινούν όλη την ποσότητα ναρκωτικών στην περιοχή και ότι είναι οπλισμένοι, βγήκαν αληθινές. Επίσης πολλοί κάτοικοι ανέφεραν ότι σε συγκεκριμένα σημεία διακινούνται ναρκωτικά. Πχ στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο, στις αποθήκες του αγροτικού συνεταιρισμού, στο γήπεδο της Ιστιαίας, στα Λουτρά Αιδηψού και αλλού.

Η αστυνομία της Ιστιαίας αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, καθώς μάλιστα και από συγκεκριμένες ανώνυμες πληροφορίες, έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με διάφορα μπλόκα στην διασταύρωση Βουτά, Ροβιών, Στροφυλιάς και αλλού. Στον Βουτά ύστερα από έλεγχο σε διερχόμενο όχημα συνέλαβε κάτοικο Λουτρών Αιδηψού, ο οποίος πρόκειται για συνεργό του Αλβανού που διακινούσε τα ναρκωτικά στην Βόρεια Εύβοια. Επίσης συνέλαβαν τρεις κοπέλες κατοίκους Ροβιών και Στροφυλιάς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες που είχαν προμηθευτεί πριν λίγη ώρα. Στον Βουτά διερχόμενο όχημα δεν σταμάτησε για έλεγχο, ενώ διαφεύγοντας για Σίμια ο συνοδηγός του πυροβόλησε για εκφοβισμό. Η Αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά με σκοπό να ακινητοποιήσει το όχημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι δύο Αλβανοί διέφυγαν στην περιοχή της Σίμιας όπου εγκατέλειψαν το όχημα και κρύφτηκαν στα βουνά.

Επικίνδυνος ο Αλβανός έμπορος ναρκωτικών

Κρυμμένος πιθανότατα ακόμη, διαφεύγει ακόμη την σύλληψη, όμως η ταυτότητά του είναι γνωστή στους αστυνομικούς. Είναι ο ίδιος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον φόνο στον Ταξιάρχη πριν λίγα χρόνια, με αρκετές απελάσεις και φυσικά παράνομος στην χώρα μας. Υπάρχουν υπόνοιες ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός είναι υπό την καθοδήγηση άλλων παλαιότερων που είναι στην φυλακή και διακινούσαν ναρκωτικά. Είναι οπλισμένος και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να κάνει ακόμη και φόνο. Επί τέσσερα χρόνια λυμαινόταν την περιοχή σπρώχνοντας ναρκωτικά στην νεολαία μας.

Ανησυχία για ένταση σε κλοπές και ναρκωτικά

Υπάρχει μεγάλος φόβος για έξαρση των ναρκωτικών και των κλοπών, στην περιοχή μας. Τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθούν και στα χωριά όπου είναι ανοχύρωτα από τέτοιες καταστάσεις. Η ανεργία παίζει καθοριστικό ρόλο, στην έξαρση του φαινομένου και ιδιαίτερα στους κόλπους των αλλοδαπών. Η δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων είναι μικρή και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει την ανάγκη για προστασία του πολίτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …