Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασίλης Κεδίκογλου προς το Εργατικό Κέντρο

Αγαπητοί φίλοι,

Πληροφορήθηκα την απόφασή σας να διαμαρτυρηθείτε για την εγκατάλειψη της Εύβοιας από κάθε άποψη και ιδιαίτερα στον τομέα της εργατικής πολιτικής και στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων έργων. Συγχαρητήρια για την απόφαση, συμμετέχω ολοκληρωτικά!
Αν εκδηλωθεί μία φιλεργατική κυβερνητική στάση στα ζητήματα του Νομού μας, αν οι αναγγελθείσες και έτοιμες προς δημοπράτηση δημόσιες επενδύσεις πραγματοποιηθούν είναι βέβαιο, ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κρίση θα ελαχιστοποιηθούν και μια νέα προοπτική θα ανοιχθεί για το Νομό μας και για την πατρίδα γενικότερα.

Όμως η μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον, κάποιο ενδιαφέρον για την Εύβοια, π.χ αναμενόμενες αποφάσεις για δημοπράτηση, όπως η Περιφερειακή της Αιδηψού ή το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθυστερούν στα γραφεία των Υπουργών επί μήνες χωρίς λόγο. Δεν έχω την πίστη ότι τα ζητήματα της Εύβοιας γενικά είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.
Με τη μακρόχρονη πείρα μου  και έχοντας όσα συνέβησαν και συμβαίνουν υπόψιν μου σας εισηγούμαι να αναλάβετε δράση, να λάβετε την παρακάτω απόφαση για την οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του ηθικού και φυσικού αυτουργού και αν την αποφασίσετε θα είμαι παρών και πρώτος στην εφαρμογή της.
Σας εισηγούμαι από τον τόπο της συγκέντρωσης, αμ’ έπος αμ’ έργον, να ληφθεί απόφαση:
Να ηχούν καθημερινά οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής από την Αυλίδα, τη Χαλκίδα και έως την Αρτάκη και το Βασιλικό, ώστε το θέμα να κοινοποιηθεί, να γίνει θέμα όλου του λαού μας.
Κατάληψη των καταστημάτων: της Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ Χαλκίδας), της Νομαρχίας και του Τελωνείου.
Κλείδωμα και περιφρούρηση των καταστημάτων αυτών και ευρεία δήλωση, ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους εάν δεν έχουμε χειροπιαστές αποφάσεις με την προσωπική διαβεβαίωση και ευθύνη του Νομάρχη:
1. για μια φιλεργατική κυβερνητική συμπαράσταση μπρος στο κύμα των απολύσεων.
2. για όλα τα έργα του Δημόσιου τομέα των οποίων η έναρξη κατασκευής εκκρεμεί από παράλειψη κυβερνητικής βούλησης, τα οποία η Νομαρχία πολύ καλά γνωρίζει, όπως:
Περιφερειακή της Αιδηψού.
Οδός Ιστιαίας-Βουτά.
Ολοκλήρωση της μελέτης της Περιφερειακής Χαλκίδας.
Έναρξη των εργασιών του Νοσοκομείου.
Έναρξη των εργασιών του κόμβου της Παράκαμψης Βασιλικού.
Δρόμος Ραπταίοι-Στύρα-Πόρτο Λάφια.
Δρόμος Άγ. Δημήτριος-Καλλιανοί.
Μουσείο Αιδηψού ( Υδροθεραπευτήριο Άγ. Αναργύρων) κλπ.
Έχετε αντιληφθεί ότι λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών, για τις οποίες προτείνω την κατάληψη των καταστημάτων τους, είτε λειτουργούν είτε δεν λειτουργούν είναι ανώφελο για την Εύβοια. Πρέπει να αναλάβουμε δράση, να καταστήσουμε τις Υπηρεσίες αυτές ανώφελες και  για την κυβέρνηση, αν θέλουμε ο τόπος να δει άσπρη μέρα.
Επισημαίνω ότι τυχόν αναβολή της απόφασης αυτής, ώστε να ενταχθεί σε κλιμάκωση, που φοβούμαι ότι θα προταθεί, θα σημάνει οριστική αναστολή εφαρμογής και απώλεια του μεγαλύτερου αγωνιστικού όπλου σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                         Βασίλης Κεδίκογλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …