Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ο Συλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως kireas.org θεωρεί ότι οι ανάγκες και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών του νεου δήμου που προβλέπει το προσχέδιο νόμου Καλλικράτης για την Βορειό-κεντρική Εύβοια εξυπηρετούνται καλύτερα με έδρα στο

Μαντούδι. Το Μαντούδι πληρεί όλα τα αντικειμενικά ανθρωπό-γεωγραφικά και κοινωνικό-οικονομικα κριτήρια που έθεσε η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι άξιο απορίας που δεν επιλέχτηκε σαν έδρα του νεου δήμου. Έκτος από εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο το Μαντούδι διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές ( υγείας, τράπεζες, λιμάνι , δημοτικό κατάστημα, κλπ.) για την καλύτερη και με λιγότερες μετακινήσεις εξυπηρέτηση των πολιτών του νεου δήμου. Πέρα από αυτό οποιαδήποτε επιλογή θα πρέπει να είναι αποκεντρωμένη και να προωθεί ισότιμα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάθε εδαφικής περιφέρειας.


Η ονομασία «Δήμος Λίμνης» δεν είναι αντιπροσωπευτική των κατοίκων και της ιστορίας της περιοχής. Το όνομα του νεου δήμου θα πρέπει να είναι συναινετικό και να σέβεται την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα και των τριών δήμων.
Ο σύλλογος στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης ανοιχτής διακυβέρνησης καλεί στελέχη από το πρόγραμμα Καλλικράτης¨του υπουργείου εσωτερικών να ενημερώσουν όπως οφείλουν τους δημότες και των τριών δήμων για τα πλεονεκτήματα της επιλεγμένης έδρας.


Ο σύλλογος χαιρετίζει τις ενέργειες της όλων των φορέων της περιοχής και ιδιαίτερα την στήριξη της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του δήμου Νηλέως . Σημειωτέον, ότι οι δυο δήμοι (Κηρέως και Νηλέως) για 37 χρόνια ήταν ένας δήμος (δήμος Κηρονηλέων) και έχουν πολλά κοινά. Είναι ευκταίο ότι όλοι θα αφήσουν κατά μέρος, προσωρινά τουλάχιστον, τα μικρό-συμφέροντα και μικρό-υπολογισμούς ενόψει των δημοτικών εκλογών και να αναλάβουν κοινή δράση. Τα περιθώρια μέχρι το προσχέδιο να πάει στην βουλή για ψήφιση είναι ελάχιστα και οι οποιεσδήποτε ενέργειες θα πρέπει να είναι αποφασιστικές και καταλυτικές. Με αυτούς τους χρονικούς περιορισμούς ο σύλλογος ζητά εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Καλείται η δημοτική αρχή Κηρέως να οργανώσει χωρίς χρονοτριβή τις επόμενες ημέρες μια μεγάλη δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Μαντουδίου .
Συλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως kireas.org

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …