«Ναι ρε είμαι Μαλάγας, έχεις πρόβλημα;»

Τελικά ο Καλλικράτης, αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί κακόβουλοι, ενώνει τον κόσμο. Αυτό το κατάλαβα όταν ξυπνάω ένα πρωινό, κι εκεί που ήμουνα ένας απλός λιμνιώτης ξαφνικά μαθαίνω ότι έγινα ενώ κοιμόμουνα, Μαντουδιανολιμνιοταγιαννιωτης! Ε, πώς να το κάνουμε, πιο κουλτουριάρικο! Και εκεί που απολάμβανα αυτή την μοναδική εμπειρία,

μου μπήκε μια ιδέα, να το κοντύνουμε λίγο το όνομα, χάριν οικονομίας που είναι πολύ της μόδας τελευταία λόγω κρίσης, σε ΜΑΛΑΓΙΑ, από το ΜΑντούδι, Λίμνη, ΑΓΙα Άννα. Ο δε κάτοικος του νέου δήμου, Μαλάγας, αφού κι άλλα ομόηχα ουσιαστικά-επίθετα έτσι κλείνουν. Επιλέγω δε τον τόνο στο λά, για να μην συγχεόμαστε με την Μάλαγα της Ανδαλουσίας με την οποία ελπίζω να αδελφοποιηθούμε σύντομα και να ανταλλάσσουμε τον τουρισμό μας.


Είμαι σίγουρος ότι η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Μαντουδίου θα ενθουσιαστεί τα μάλλα με αυτή την πρόταση και θα επιστρέψουν πάραυτα στην δουλειά τους ορεξάτοι να συνδράμουν στη νέα τάξη πραγμάτων και να προγραμματίσουν με την ησυχία τους τον σχεδιασμό της σύνθεσης του νέου Δημοτικού συμβουλίου, σίγουροι ότι οι Μαλάγες θα τους προτιμήσουν.


Επιτέλους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ντεμοντέ πια πατριώτη, σύντροφε κλπ και να προσφωνούμε τους συνδημότες μας από άλλα χωριά «Γεια σου Μαλάγα» και να μας επιστρέφουν τον ίδιο τίτλο χωρίς ίχνος παρεξήγησης. Και όταν μας ρωτάει κάποιος ξένος από πού είμαστε, θα του απαντάμε με υπερηφάνεια  «από την Μαλαγία». «Δηλαδή είσαι Μαλάγας?» θα απορεί. «Ναι ρε είμαι Μαλάγας, έχεις πρόβλημα?»


Όσο για τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ενθουσιαστούν με την ιδέα μου και ίσως σκεφτούν να μεγαλώσουν την επικράτεια του νέου Δήμου μας σε όλη την βόρεια Εύβοια αν όχι σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με απώτερο στόχο να καταργηθεί ο όρος Έλλην και να αντικατασταθεί με τον όρο που προτείνω!


Ένας υπερήφανος Μαλάγας
Χάρης Κοραχάης


Σχόλια