Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννης Στεργίου :ανεύθυνη, απαράδεκτη, παθητική συμπεριφορά και πρακτική του κ. ΜάρκουΣυνδημότισσες & συνδημότες

Στις 28/04/2010 το Υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «Πρόγραμμα Καλλικράτης». Σύμφωνα λοιπόν με αυτό συστάθηκε ο Δήμος Λίμνης με έδρα την Λίμνη, αποτελούμενος από τους Δήμους α) Νηλέως, β)Ελυμνίων και γ) Κηρέως οι οποίοι καταργούνται.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου ο Δήμαρχος Κηρέως εκδίδει μια ανακοίνωση άκρως απαξιωτική και προσβλητική για το Δήμο Ελυμνίων και τους δημότες του, θέτοντας θέμα αμφισβήτησης της ονομασίας αλλά και της έδρας του νέου Δήμου.

Απορίας άξιο είναι γιατί τέθηκε θέμα έδρας, εφόσον αυτό ήταν ξεκάθαρο, αφού υπήρχαν αποφάσεις - εισηγήσεις τόσο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), όσο και των θεσμοθετημένων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών υιοθέτησε.

Ο αγώνας της κομματικής επικράτησης και επιρροής ξεκινά.

Η εφαρμογή του σχεδίου ράβε ξήλωνε μπαίνει σε εφαρμογή.

Τρείς ονομασίες έχει αλλάξει ο υπό συνένωση Δήμος από την κατάθεση του νομοσχεδίου και μέχρι την ψήφιση του βλέπουμε τι αλλαγές θα επέλθουν, αφού όλα είναι ανοιχτά….

Και όλα αυτά γίνονται με την απουσία των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι δημότες των συνενούμενων Δήμων.

Πρέπει να γίνει σαφές, πως τέτοιες κινήσεις και πρακτικές οδηγούν σε αδιέξοδα και διχάζουν την τοπική κοινωνία, τα μέλη της οποίας θα χρειαστεί αύριο να στρατευτούν και από κοινού να δώσουν τη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων και να οδηγήσουν σε πορεία ανάπτυξης την περιοχή.

Για ποια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση άραγε μιλάμε; Όταν ορισμένοι απ’ τους «εκφραστές» της χρησιμοποιούν αρχιτεκτονικές μεθόδους του παρελθόντος που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών αδιαφορώντας για την τύχη και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.

Μπροστά σ’ όλα αυτά τα γεγονότα και τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ελυμνίων κ. Μάρκου, γνωρίζοντας το μέγεθος των ευθυνών του, παραμένει ένας απλός, αμέτοχος και αδιάφορος θεατής.

Βλέποντας αυτή την αδιάφορη και παθητική στάση του κ. Μάρκου, ως μέλη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε στις 16/05/2010 αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δ.Σ. με συμμετοχή φορέων και πολιτών, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις και να ληφθούν αποφάσεις.

Δυστυχώς ο κ. Μάρκου με έλλειψη υπευθυνότητας αξιολόγησε ως αβάσιμο και ανεπίκαιρο το αίτημά μας και το απέρριψε. Σημειωτέον δεν το συμπεριέλαβε καν ως θέμα συζήτησης στην υπ΄αριθ. πρωτ. 1815/17-05-2010 πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα γίνει την Τρίτη 25 Μαΐου 2010.

Μετά από όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω αυτή την ανεύθυνη, απαράδεκτη, παθητική συμπεριφορά και πρακτική του κ. Μάρκου ο οποίος για άλλη μια φορά αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Επίσης να είναι βέβαιος ότι αυτή η αδράνεια και αδιαφορία του θα καταγραφεί ως ένα αρνητικό γεγονός στην πλούσια και γεμάτη αγώνες ιστορία αυτού του τόπου

Συνδημότισσες & συνδημότες, μετά απ’ όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα – άλλα και για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν - καλούμαστε όλοι και όλες, με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας τις όποιες μικρό πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Καλούμαστε επίσης, όλοι και όλες να καταδικάσουμε και να αποτρέψουμε τις επίμονες προσπάθειες διχασμού που καλλιεργούνται από ορισμένους, οι οποίοι δυστυχώς προτάσσουν τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών.

Τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής μας για να αντιμετωπιστούν, χρειάζονται ένα ενιαίο, αγωνιστικό και συμπαγή μέτωπο όλων των δημοτών του αυριανού Δήμου.


Γιάννης Στεργίου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ελυμνίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …