Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισακούστηκε ο Περήφανος
Εισάγεται την Τρίτη 25 Μαϊου, στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου,το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα
"Καλλικράτης".
Στην τελευταία συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα άρθρα, κατά πλειοψηφία, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να επιφέρει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων. Ο υπουργός
Εσωτερικών προχώρησε και σε μια σειρά αλλαγών σε ονομασίες και έδρες των νέων δήμων.
Στο νομό Ευβοίας, η μοναδική αλλαγή που έγινε είναι η μετονομασία του δήμου "Μαντουδίου Λίμνης"
σε δήμο "Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Αννας".
Η αλλαγή αυτή σίγουρα θα ικανοποιήσει το δήμο Νηλέως και το δήμαρχο, κ. Γιάννη Περήφανο , που με ανακοίνωσή του,εξέφραζε τη διαμαρτυρία του

για την απουσία του δήμου από την ονομασία και ζητούσε να συμπεριληφθεί η ονομασία του δήμου Νηλέως ή της Αγίας Αννας. Ο κ. Περήφανος
εκφράζει ακόμα την έκπληξή του για τη στάση του δήμου Κηρέως να δεχτεί την ονομασία "δήμος Μαντουδίου Λίμνης".
Παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση του δημάρχου:
"Μετά την κατάθεση στη Βουλή του Καλλικράτη (Παρασκευή 14/5/2010) ο νέος διευρυμένος Δήμος που συνενώνει το Δήμο Κηρέως Ελυμνίων Νηλέως μετονομάστηκε σε Δήμο Μαντουδίου Λίμνης.
Η διαφωνία μας είναι ριζική με την μετονομασία αυτή.
Η νέα αυτή ονομασία αγνοεί μια υπαρκτή, σήμερα αυτοδιοικητική οντότητα,
που είναι ο Δήμος Νηλέως με έδρα την Αγία Αννα, προς ικανοποίηση εξυπηρέτηση
καθαρά τοπικών σκοπιμοτήτων.
Σε ότι αφορά την έδρα, δηλαδή τη Λίμνη, αφού το Υπουργείο έλαβε υπόψη
του, ενιαία κριτήρια δεδομένα για όλη τη χώρα (πληθυσμιακά κτλ) μας βρίσκει σύμφωνους. Σ' αυτά τα ενιαία κριτήρια βασίζεται η συναίνεση μας.
Από τη στιγμή όμως που το Υπουργείο αποδέχθηκε να τροποποιήσει την ονομασία του νέου Δήμου, σε Δήμο Μαντουδίου Λίμνης εύλογο είναι να ζητήσουμε και εμείς να συμπεριληφθεί στη νέα ονομασία και ο Δήμος Νηλέως ή η έδρα του η Αγία Αννα.
Σήμερα οι τοπικοί φορείς (αυτοδιοικητικοί, επαγγελματικές οργανώσεις,
συνεταιρισμοί, κόμματα) πρέπει να παρέμβουν συγκροτημένα για την ενεργοποίηση δυνάμεων από την τοπική κοινωνία του νέου Δήμου. Δυνάμεις που διαθέτουν γνώση και εμπειρία, αυτοδιοικητική μαζικών χώρων, πολιτική και τεχνοκρατική κατάρτιση, προϋποθέσεις απαραίτητες για την
αποτελεσματική λειτουργία του νέου θεσμικού πλαισίου στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς όμως απέναντι σε ένα γόνιμο προβληματισμό κάποιοι ιεραρχούν σαν προτεραιότητες την καλλιέργεια άγονων τοπικισμών που προκαλούν εντάσεις και διχασμούς στην τοπική κοινωνία. Η νέα ονομασία συντηρεί αυτές τις εντάσεις και το Υπουργείο αν δεν τροποποιήσει την ονομασία Μαντουδίου Λίμνης, γίνεται συμμέτοχο στην πόλωση.


αντιγραφή από :http://www.servitoros.gr/news/view.php/28475/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …