Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγχαρητήρια επιστολή στην Πυροσβεστική από το Δήμαρχο Νηλέα

Πρός Τον Διευθυντή Πυροσβεστικού Τμήματος Ιστιαίας κ. Πέγκα 

Κοινοποίηση

1 .Υπουγείο Προστασίας του ΠολίτηΥπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
2. Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου

κ. Πέγκα,

Σήμερα που η θερινή περίοδος έχει τελειώσει, σήμερα που το αποτέλεσμα είναι απολύτως θετικό, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.
Θερμά συγχαρητήρια στην Υπηρεσία σας, στα άτομα που τη στελεχώνουν, στην θετική σας συμβολή τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση.
Αναμφίβολα είναι αποτέλεσμα που έχει σχέση και με την συνεργασία σας με τις άλλες Υπηρεσίες Δήμοι - Δασαρχεία Συλλόγους -   Εθελοντικές Οργανώσεις κ.τ.λ. δηλαδή συνεργασία -συντονισμός του Συντεταγμένου Κράτους.
Γνωρίζετε καλά την περιοχή, τους Δήμους μας 130.000 στρέμματα πράσινο κυρίως πεύκα.
Μία χρονιά ακόμα η αγωνία μας τελείωσε αφού ούτε ένα στρέμμα δεν κάηκε.
κ. Πέγκα,
Άκρως θετική και εξόχως σημαντική θεωρούμε και την συνεργασία μας με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου και τον Προϊστάμενο του Ψαρρό Κώστα.
Εγώ και οι συνεργάτες μου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ακόμα και σε ώρες πέρα από το ωράριο είχαμε με τον κ. Ψαρρό, συσκέψεις γενικώς για τη καλύτερη αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και στο απευκταίο την κατάσβεση.
Πολλές φορές με τον κ. Ψαρρο είχαμε συμφωνήσει σε περιπολίες και σε ενημέρωση κατοίκων.
κ. Πέγκα,
Χωρίς καμία αμφιβολία επίσης θεωρούμε υψηλή την Υπηρεσία των προσφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες.
Με την θέσπιση της 5ετιας και του οκταμήνου, το ηθικό τους βρίσκεται σε υψηλό βαθμό. Σίγουρα όμως η εργασιακή ανασφάλεια τους θα αρθεί, άρα θα αυξηθεί και η ενεργητικότητα - αποτελεσματικότητα τους αν το 4μήνο του χειμώνα μετακινηθούν στους Δήμους θα καταφέρουμε να :
1.Να καθαρίσουμε καλά τα φρεάτια
2.Να καθαρίσουμε τους χείμαρρους και τις παραλίες από φερτά υλικά.
3.Να καθαρίσουμε τους Δασικούς και Αγροτικούς δρόμους από πεσμένα - σπασμένα δένδρα έτσι ώστε να γίνουν βατοί.
Η Υπηρεσία αυτή που θα μας προσφέρουν στο μεγάλο ζήτημα της «πολιτικής προστασίας» θα είναι σημαντική.Η πληρωμή τους και η ασφάλιση τους γιο; το κρίσιμο χειμερινό τετράμηνο μπορεί να γίνει από μέρος της κατανομής σε μας πίστωσης πολιτικής προστασίας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Νηλέως
Γιάννης Περήφανος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …