Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοσιοποίηση ΜΠΕ έρευνας Μαγνησίτη της ΒΙΟΜΑΓΝ στο Δήμο Κηρέως

Πρός Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ν.Εύβοιας

Σχετικό : 221/4.5.2009 δικό σας έγγραφο

Λόγω της επικείμενης συνεδρίασης της Ν.Ε. για την ΜΠΕ του θέματος σας αποστέλλουμε τις

απόψεις των Φορέων μας και παρακαλούμε να τις λάβατε υπόψη σας πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης:

1. Δεν εγκρίνουμε την διεξαγωγή ερευνητικών γεωτρήσεων στη θέση Πελέκι και Γερό Βουνό Μαντουδίου, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού μας, ως περιοχές με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Όλη αυτή η περιοχή μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά (αγροτοτουριστικά) και διαφωνούμε με την μεταλλευτική της δέσμευση.

2. Δεν εγκρίνουμε την διεξαγωγή ερευνητικών γεωτρήσεων σε όλες αρδεύσιμες και μη γεωργικές εκτάσεις του Κάμπου Μαντουδίου, όπως καθορίστηκαν από τους σχετικούς αναδασμούς, καθώς και σε μια ακτίνα 500μ περιμετρικά αυτών. Ο κάμπος Μαντουδίου δίνει επαγγελματική διέξοδο σε δεκάδες αγρότες και δεν υπάρχει λόγος για ερευνητικές γεωτρήσεις που ελλοχεύουν σε αλλαγή χρήσης γης.

3. Να δεσμευτεί η ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ ότι πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ερευνητική γεώτρηση σε δασικές εκτάσεις ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού μας, οφείλει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την έγγραφη συγκατάθεση μας, καθώς και την σχετική άδεια του Δασαρχείου Λίμνης.

4. Να δεσμευτεί η ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ ότι πριν τη διάνοιξη των ερευνητικών γεωτρήσεων οφείλει να έχει ενημερωθεί για τη διέλευση των αγωγών του δικτύου άρδευσης του Κάμπου Μαντουδίου ώστε να αποφευχθούν ζημιές στο δίκτυο και επακόλουθες συνέπειες στις καλλιέργειες μας.

αναγκαστικός δας. συνεταιρισμός μαντουδιου

τοεβ Μαντουδίου

Για το Συν/σμό Μαντουδίου Για τον ΤΟΕΒ Μαντουδίου

Α.Λάμπρου-Α.Μουργκογιάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …