Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίτο άρθρο : Σκέψεις για Ανάλυση, του Γιάννη Καρατζούδη


Ευχαριστώ όλους που συμβάλουνε με τις σκέψεις  ή με τις γνώσεις τους στα άρθρα που αφορούν το αίτημα κατασκευής  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ. 

Φίλε καλό είναι να δίνουμε ονοματεπώνυμο στα άρθρα μας .Θέλω να σου πω ότι δεν έχω σκοπό να ξεμπροστιάσω κανέναν ο σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους Ελύμνιους στην ιδέα για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στον τόπο μας .

Τα άρθρα μου φίλε είναι σκέψεις και όχι προθέσεις και αν νομίζεις ότι με την πραγματοποίηση τους θα βοηθήσουν τον τόπο, τις στηρίζεις και τις εμπλουτίζεις με τις γνώσεις σου, τόσο απλά.  

Αν προσδιορίσουμε  την κατασκευή της Τουριστικής Μαρίνας στο χώρο που είναι ο μικρός λιμένας σήμερα, να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά .

Θετικά ..

Πρώτον εκμεταλλευόμαστε την σημερινή υποδομή . Δεύτερον  με την επέκταση του λιμενοβραχίονα προς το κιόσκι και ένα μπράτσο από το κιόσκι προς τα μέσα κρατάμε τον Λιμένα από τους δυο βασικούς καιρούς της Λίμνης τον Δυτικό και τον Νοτιά . Τρίτον μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις υπάρχουσες παλαιές εγκαταστάσεις ( Ριτσώνη ) ώστε μαζί με το παλαιό Δημοτικό να έρθουν σαν υποστήριξη της Τουριστικής Μαρίνας με το Μουσείο με τα γραφεία λιμεναρχείου, λιμενικού ταμείου , με τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις μια Μαρίνας μέχρι και συνεδριακό  κέντρο .Αν προσθέσουμε και τον Ναυτικό Όμιλο έχουμε μια σοβαρή πρόταση .

Προβλήματα που υπάρχουν  μπορούν και πρέπει να λυθούν στην Λίμνη ανεξάρτητα από την Μαρίνα  .  

Κυκλοφοριακό και επίλυση του . Α) Δρόμος Καναλιών αποφυγή των δυο πετάλων, διαπλατηση της οδού Άγιου Ανδρέα και καθορισμός της σαν κεντρική είσοδος οχημάτων στην πόλη .

Β) Δημιουργία κάθετων οδών από τον περιφερικό πια του Άγιου Ανδρέα προς την πόλη, από  τις ρεματιές: α) Καλκουνη Παζαρα ξενοδοχείο Ζανιακου (απαλλοτριώσεις κτημάτων δεξιά αριστερά για χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων) .β) ρεματιά :από περιφερειακό προς καμάρες ( απαλλοτριώσεις για χώρους στάθμευσης γ) ρεματιά: παλιό ρέμα ως την εκκλησία Άγιου Νικολάου  (απαλλοτριώσεις για χώρους στάθμευσης .

Γ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ.

Δ) Η Παραλιακή οδός να γίνει πεζόδρομος όπως και όλα τα στενά της πόλης.     

Ε)Να γίνει διάνοιξη δρομίσκου από το προσκοπίο προς Κοχυλι για να μπορούν οι τουρίστες και οι ντόπιοι να πηγαίνουν με τα ποδήλατα ή πεζοπόροι ως την σωστά οργανωμένη δημοτική πλαζ στο Κοχυλι .

Αρνητικά ..

Α) Πρόβλημα στην δημιουργία Μαρίνας στον υπάρχοντα λιμενίσκο ο χώρος στάθμευσης αυτοκίνητων που λύνετε μόνο με μπλόκα καταστρέφοντας ένα μέρος από την παράλια μετά το εργοστάσιο .

Β) Πρόβλημα που δεν λύνετε τα βαθιά  νερά που σε αναγκάζουν να κατασκευάσεις  

μεγάλο σε μήκος εσωτερικό λιμενοβραχίονα  αλλά μικρό σε πλάτος λιμένα με αποτέλεσμα τα μεγάλα σκάφη να δυσκολεύονται ή και να μην μπορούν να κάνουν μανούβρα μέσα στον λιμένα .και σαν αποτέλεσμα τα μεγάλα πλοία και ειδικά τα πλοία γραμμής να είναι εκτεθειμένα  στους Νοτικούς και Δυτικούς καιρούς έξω από τον λιμένα .  

Αν προσδιορίσουμε την κατασκευή της Μαρίνας στην θέση Κοχυλι:

Θετικά .

Πρώτον εκμετάλλευση του σημερινού μπαζώματος  Δεύτερον τα καλά νερά της περιοχής  ( ρηχά νερά αρκετά μέτρα από την στεριά ), Τρίτον  η άπλα του τόπου, η εύκολη αποζημίωση ή απαλλοτρίωση γης που θα χρειαστεί η Μαρίνα για τις κτιριακές εγκαταστάσεις  και ο χώρος στάθμευσης αυτοκίνητων .Τέταρτο στην σωστή θέση για να εξυπηρετεί όλους τους Δημότες από Ροβιες ως Λίμνη , Κεχρίες κ.τ.λ.

Προβλήματα που μπορούν να λυθούν είναι η σωστή σύνδεση Λίμνης  - Μαρίνας και όχι απαραίτητα μόνο με τα Ι.Χ. ,η δημιουργία Σχεδίου Πόλεως στην Σπιάδα  - Χρόνια ,και το κόστος για τις κτιριακές εγκαταστάσεις .

Αυτά όλα δεν αναιρούν βέβαια την αναβάθμιση του Κέντρου που είναι η αμφιθεατρική με τα στενά της και τα νεοκλασικά της ΛΙΜΝΗΣ . 

Αν προσδιορίσουμε την κατασκευή της Μαρίνας στην θέση Αράκλη  Ροβιων .

Θετικά..

Πρώτον τα ρηχά νερά  για την εύκολη και καλή κατασκευή των λιμενοβραχιόνων  που θα χρειαστούν στην κατασκευή για τους Δυτικούς αλλά και για τους Νότιους καιρούς .Δεύτερον η κοντινή απόσταση από το επαρχιακό δρόμο Ροβιες – Λίμνη. Προβλήματα που πρέπει να εντοπιστούν και να ξεπεραστούν το Σχέδιο πόλεως που πρέπει να τελειώνει όπως και με τις προαναφερθείσες περιοχές ανεξάρτητα από την Μαρίνα αλλά υποχρεωτικά αν κατασκευαστεί εκεί το κόστος κατασκευής  των κτιριακών εγκαταστάσεων .

Αρνητικά ..

Πρώτον η ακριβή γη για απαλλοτρίωση για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων  και στάθμευση αυτοκίνητων . Δεύτερον πρόβλημα που δεν λύνεται η μεγάλη απόσταση από τον υπόλοιπο Δήμο μια και οι Ροβιες  είναι στο άκρο του Δήμου και μάλιστα μακριά από το κέντρο του Δήμου. 

Αυτές είναι περίπου πάνω κάτω οι προτάσεις μου για την κατασκευή μιας μεγάλης Τουριστικής Μαρίνας στον Δήμο μας .

Αυτός που πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία από εδώ και πέρα είναι ο Δήμος και όλοι οι φορείς του Δήμου.

Αλλά αν προσέξουμε καλά με το θέμα Μαρίνας από μόνα τους ξεπετάγονται και τα προβλήματα κυκλοφοριακό και Σχέδια πόλεως κ.λ.π.

Έργα  που πρέπει να γίνουνε  άμεσα και πιστεύω ότι και ο Δήμος τα έχει σαν έργα προτεραιότητας  .  

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε διαβάζοντας τα άρθρα μου αλλά το πιο σημαντικό είναι και επιμένω να ανοίξει ένας διάλογος ,να γίνουμε κοινωνοί όλοι στην έννοια της ανάπτυξης  του Δήμου μας .   

ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ . ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                                                                 Γιάννης Καρατζούδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …