Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Καταρχάς επειδή γράφω πρώτη φορά στα Λιμνιώτικα θέλω να εκφράσω ένα Ευχαριστώ στο Πάνο Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του καθώς και όλους όσους γράφουνε σε αυτό γιατί μας δίνετε η πληροφόρηση-ενημέρωση για τον τόπο μας που τόσο πολύ αγαπάμε και μας φέρνει τόσο κοντά ιδίως σε άτομα που ζούμε μακριά από αυτόν.Και μην ξεχνάμε ότι περισσότεροι Λιμνιώτες είναι αυτοί που ζούν εκτός Λίμνης. 

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος αγαπά τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και  έχω την εντύπωση ότι ο Λιμνιώτης έχει πιο μεγάλη τοπολατρεία σε σύγκριση με άλλους.

Παρόλο την αγάπη του για τον τόπο ένα είναι σίγουρο ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα σε πολλούς τομείς.

Δεν θα μιλήσω για τις Βραζιλιάνες στο καρναβάλι αν ήταν σωστό η όχι αλλά θα προχωρήσω σε πιο βασικό θέμα.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει όχι μόνο το μέρος μας αλλά και γενικότερα είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ και η δυσκολία σε πολλούς ανθρώπους απλά να επιβιώσουν.

Το άσχημο είναι ότι για να βελτιωθεί αυτό το πρόβλημα περιμένουμε τον δήμαρχο τον βουλευτή τον νομάρχη η τον υπουργό κ.λ.π.

Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το πολιτικό σύστημα καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα είναι ανάξια στο να μας προσφέρουν ουσιαστικά πράγματα.

Είναι πολυ ανόητο  από να ζητάς κάτι από ένα ανίκανο!

Είναι ανόητο να περιμένουμε από ένα σάπιο δέντρο με σάπιες ρίζες να βγάλει καρπούς και εμείς να πηγαίνουμε να το κλαδεύουμε να το ραντίζουμε να το περιποιούμαστε γενικά ,ας το πάρουμε απόφαση ΔΕΝ θα βγάλει καρπούς. 

Είναι μάταιο να περιμένουμε ένα Υπουργό στο να δώσει έγκριση για χρηματόδοτηση ενός μεγάλου  έργου στο τόπο μας τουριστική μαρίνα ,δρόμου,νοσοκομείου η οτιδήποτε άλλο και ο μεγαλυτερος λόγος είναι ότι τα ταμεία ΣΤΕΡΕΨΑΝ. 

Εδώ έρχετε και ο λόγος για τον οποίο γράφω. 

Φανταστείτε ένα ταμείο στο οποίο  θα δώσουν ένα χρηματικό ποσό πολλοί άνθρωποι του δήμου μας και αυτό θα λειτουργεί επενδυτικά τουλάχιστον στην αρχή.

Για παράδειγμα 1000 άτομα να δώσουν από 100 € σύνολο 100.000 € τι μπορεί να κάνεις για άρχή? Ότιδήποτε π.χ. μια μικρή βιοτεχνία η οποία σαν στόχο θα έχει να μην μπαίνει μέσα, το κέρδος θα είναι 2 θέσεις εργασίας και 1 η 2 οικογένειες παραμένουν στο τόπο και 2 η 4 παιδιά ακόμα στο σχολείο.Οι ιδέες που μπορώ να βρώ είναι πάρα πολλές και οποιός σκεφτεί θα βρει και άλλες.Φανταστείτε 1000 άτομα πόσες ιδέες όλοι  μαζί  έχουν.

Δεν θέλω να αναφέρω κοινές επιχειρηματικές ιδέες αλλά για να εκβαθύνω για να αντιληφθείτε την δυναμική που μπορεί να έχει φανταστείτε ένα προιόν π.χ. ντομάτα πελτές ,να φτιαχτεί μια βιοτεχνία και 1000 νοικοκυρία του τόπου μας να ψωνίζει το συγκεκριμένο προιόν η βιοτεχνία επιβιώνει και συνεχίζουμε σε άλλο σχέδιο-ιδέα.

Βέβαια αυτός που θα βάζει κάποια χρήματα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περιμένει κάτι άμεσα και σύμφωνα με το ποσό που θα βάζει θα έχει και κάποιες μετοχές  από την εταιρεία και αν πάνε πολυ θετικά τα πράγματα μπορεί να έχει και ένα μέρισμα αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός ,στην τελική θα κάνει κάτι καλό για την οικονομία του τόπου σαν να ανάβει ένα κεράκι κάθε χρόνο για το καλό του μέρους.

Σίγουρα θα υπάρχει γενική συνέλευση και σίγουρα θα υπάρχει και ένα συμβούλιο το οποίο θα ενεργεί για τα μικρά θέματα.

Αυτή η εταιρεία να μην έχει σχέση με τα οικονομικά του Δήμου και να είναι αυτάρκης.Σίγουρα να υπάρχει ένας εκπρόσωπος του δήμου κα να υπάρχει μια συνεργασία.Να μην έχει σχέση με πολιτικά κόμματα και αυτοί που θα είναι <<μπροστάρηδες >> να λειτουργούν για το κοινό καλό(εταιρεία) και όχι για προσωπικό όφελος.

Στόχος αυτή η εταιρεία να μεγαλώνει συνέχεια και να μπορεί να επιβιώνει.

Μπορώ να γράψω πάρα πολλά για αυτήν ιδέα-όραμα δεν θα το κάνω για την οικομία του χώρου.

Προσπαθήστε να το οραματίστειτε-φανταστείτε χωρίς να σας εμποδίζουν πολιτικές ιδεολογίες η προσωπικές σας αρνήσεις, και εμπλουτίστε το όραμα.

Πρέπει να υπερισχύει το κοινό καλό και ο κοινός στόχος.

Η ιστορία μας δίδαξε ότι σε κάποιες δύκολες στιγμές με την ενότητα κάναμε θαύματα!

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ 

Και σίγουρα βρισκόμαστε σε δύσκολη εποχή με προοπτικές ακόμα πιο βάναυσες. 

Η ιδέα για πολλούς μπορεί να είναι ανόητη η όχι εφικτή και μπορεί να μην είναι ώριμη και να γίνει μετά κάποια  χρόνια.

Δεν παύει να είναι μια ιδέα και είναι καλό να υπάρχουν και να εκφράζονται και να συζητιούνται.

Με σεβασμό θα διαβάσω τις κριτικές σας.

Σας ευχαριστώ που διαθέσατε τον χρόνο να διαβάσετε το άρθρο μου. 

Και πάλι ένα ευχαριστώ στον Administrator του blog και σε αυτούς που συμμετέχουν με την απόψη τους σε αυτό. 

Άγγελος Λειβαδιάς 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …