Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόταση για ασφαλτόστρωση των δρόμων Φούρνοι-Πήλι και Κρύα Βρύση-Αγκάλη.

Την Τέταρτη 29/4  συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως. Ανάμεσα στα θέματα για συζήτηση είναι και η υποβολή προτάσεων  για χρηματοδότηση   της  κατασκευής, βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων. Στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης kireas.org  με βαση το ν. 3463/2006 πρότεινει στο Δ.Σ. Κηρέως να εξετάσει (αν δεν έχει προγραμματισθεί ήδη) την ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων:
 
1)   Μαντούδι –Φούρνοι - Πήλι  (7.5 χλμ) και

2)  Κρύα Βρύση-Αγκάλη (5 χλμ).


Η πρώτη διαδρομή (Φούρνοι –Πήλι)  θα φέρει κοντύτερα στον υπόλοιπο δήμο, τα σχετικά απομονωμένα Νότιο-Ανατολικά Δημοτικά Διαμερίσματα  (Πήλι, Βλαχιά και Σαρακήνικο).  Με την προτεινόμενη διαδρομή θα συντομευθεί αυτή η απόσταση κατά 30% κάνοντας καλύτερη την πρόσβαση των διαμερισμάτων αυτών σε βασικές υπηρεσίες (όπως το Κέντρο Υγείας, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το ΚΕΠΕ) που βρίσκονται στο Μαντούδι. Επίσης θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου, ενοποιώντας τις όμορφες παραλίες (Ατάλαντου, Πηλίου, κλπ) αυτών των Δημοτικών Διαμερισμάτων με τις βορεινότερες παραλίες του δήμου ( Κρύα Βρύση, κλπ). Για όσους δεν γνωρίζουν, η διαδρομή αυτή είναι από τις πιο θεαματικές και περνά μέσα από όμορφα δάση κουκουναριάς και οξιάς.
 
Η δεύτερη διαδρομή (Κρύα Βρύση-Αγκάλη), πέρα από του ότι θα συντόμευση την πρόσβαση των επισκεπτών της Αγκάλης στο Κέντρο Υγείας  θα  τονώσει και την τουριστική κίνηση και ανάπτυξη της Κρύας Βρύσης και των άλλων παραλιών του Κηρέα.

Τελειώνοντας,  ο kireas.org  ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Κηρέως γιατί στην ίδια συνεδρίαση θα συζητήσει τη  αποδοχή απόφασης του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής προσβασης στον δήμο Κηρέως. Στις  26 Μάιου του 2008 ο kireas.org  είχε καταθέσει πρόταση στο Δ.Σ. Κηρέως για την δημιουργία τοπικού δικτύου ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (Wi-Fi).

 

Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως -kireas.org
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …