Πρόταση για ασφαλτόστρωση των δρόμων Φούρνοι-Πήλι και Κρύα Βρύση-Αγκάλη.

Την Τέταρτη 29/4  συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως. Ανάμεσα στα θέματα για συζήτηση είναι και η υποβολή προτάσεων  για χρηματοδότηση   της  κατασκευής, βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων. Στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης kireas.org  με βαση το ν. 3463/2006 πρότεινει στο Δ.Σ. Κηρέως να εξετάσει (αν δεν έχει προγραμματισθεί ήδη) την ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων:
 
1)   Μαντούδι –Φούρνοι - Πήλι  (7.5 χλμ) και

2)  Κρύα Βρύση-Αγκάλη (5 χλμ).


Η πρώτη διαδρομή (Φούρνοι –Πήλι)  θα φέρει κοντύτερα στον υπόλοιπο δήμο, τα σχετικά απομονωμένα Νότιο-Ανατολικά Δημοτικά Διαμερίσματα  (Πήλι, Βλαχιά και Σαρακήνικο).  Με την προτεινόμενη διαδρομή θα συντομευθεί αυτή η απόσταση κατά 30% κάνοντας καλύτερη την πρόσβαση των διαμερισμάτων αυτών σε βασικές υπηρεσίες (όπως το Κέντρο Υγείας, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το ΚΕΠΕ) που βρίσκονται στο Μαντούδι. Επίσης θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου, ενοποιώντας τις όμορφες παραλίες (Ατάλαντου, Πηλίου, κλπ) αυτών των Δημοτικών Διαμερισμάτων με τις βορεινότερες παραλίες του δήμου ( Κρύα Βρύση, κλπ). Για όσους δεν γνωρίζουν, η διαδρομή αυτή είναι από τις πιο θεαματικές και περνά μέσα από όμορφα δάση κουκουναριάς και οξιάς.
 
Η δεύτερη διαδρομή (Κρύα Βρύση-Αγκάλη), πέρα από του ότι θα συντόμευση την πρόσβαση των επισκεπτών της Αγκάλης στο Κέντρο Υγείας  θα  τονώσει και την τουριστική κίνηση και ανάπτυξη της Κρύας Βρύσης και των άλλων παραλιών του Κηρέα.

Τελειώνοντας,  ο kireas.org  ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Κηρέως γιατί στην ίδια συνεδρίαση θα συζητήσει τη  αποδοχή απόφασης του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής προσβασης στον δήμο Κηρέως. Στις  26 Μάιου του 2008 ο kireas.org  είχε καταθέσει πρόταση στο Δ.Σ. Κηρέως για την δημιουργία τοπικού δικτύου ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (Wi-Fi).

 

Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως -kireas.org
Σχόλια