Το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται ότι ακυρώνει τα σχέδια για λιθανθρακικές μονάδες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με συνεχιζόμενα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, τόσο την Κυριακή 9.2.2009 όσο και σήμερα 10.02.2009, το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται ότι σχεδιάζει πλήρη ανατροπή του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας απορρίπτοντας την εισαγωγή του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Αυτή η αλλαγή επιφέρει εκ των πραγμάτων ριζικές ανατροπές στο ενεργειακό πρόγραμμα της ΔΕΗ, καθώς και στα επενδυτικά σχέδια ιδιωτών στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε «αλλαγή πλάνων θα πρέπει να προχωρήσουν και εγχώριοι ιδιωτικοί όμιλοι, όπως ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ/Τέρνα καθώς και η ιταλική Έντισον, οι οποίοι έχουν ανάλογους προγραμματισμούς σε Βοιωτία, Μαντούδι Εύβοιας και Αστακό Αιτωλοακαρνανίας…»
Ο Δήμος Κηρέως χαιρετίζει την εξέλιξη και καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το γρηγορότερο να απορρίψει και επισήμως τα λιθανθρακικά σχέδια. Αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος για τους νικηφόρους αγώνες σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο Δήμος Κηρέως έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ανοιχτός σε κάθε επένδυση που δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων και δεν βλάπτει τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη προτείνει στην ΤΕΡΝΑ να προχωρήσει το ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεικτό δίκτυο ανανεώσιμων πηγών (ήλιος, αέρας, νερό) με πιλοτική εφαρμογή στην τεχνητή λίμνη του «Παρασκευορέματος», το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα.
Η ΤΕΡΝΑ ως νέος ιδιοκτήτης της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ, θα πρέπει να αξιοποιήσει της περιουσία της στο Δήμο Κηρέως, στρεφόμενη επιχειρηματικά, σε δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον, με αμοιβαία οφέλη και για την επιχείρηση και για την περιοχή μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

Σχόλια