Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται ότι ακυρώνει τα σχέδια για λιθανθρακικές μονάδες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με συνεχιζόμενα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, τόσο την Κυριακή 9.2.2009 όσο και σήμερα 10.02.2009, το Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται ότι σχεδιάζει πλήρη ανατροπή του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας απορρίπτοντας την εισαγωγή του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Αυτή η αλλαγή επιφέρει εκ των πραγμάτων ριζικές ανατροπές στο ενεργειακό πρόγραμμα της ΔΕΗ, καθώς και στα επενδυτικά σχέδια ιδιωτών στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε «αλλαγή πλάνων θα πρέπει να προχωρήσουν και εγχώριοι ιδιωτικοί όμιλοι, όπως ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ/Τέρνα καθώς και η ιταλική Έντισον, οι οποίοι έχουν ανάλογους προγραμματισμούς σε Βοιωτία, Μαντούδι Εύβοιας και Αστακό Αιτωλοακαρνανίας…»
Ο Δήμος Κηρέως χαιρετίζει την εξέλιξη και καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το γρηγορότερο να απορρίψει και επισήμως τα λιθανθρακικά σχέδια. Αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος για τους νικηφόρους αγώνες σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο Δήμος Κηρέως έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ανοιχτός σε κάθε επένδυση που δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων και δεν βλάπτει τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη προτείνει στην ΤΕΡΝΑ να προχωρήσει το ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεικτό δίκτυο ανανεώσιμων πηγών (ήλιος, αέρας, νερό) με πιλοτική εφαρμογή στην τεχνητή λίμνη του «Παρασκευορέματος», το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα.
Η ΤΕΡΝΑ ως νέος ιδιοκτήτης της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ, θα πρέπει να αξιοποιήσει της περιουσία της στο Δήμο Κηρέως, στρεφόμενη επιχειρηματικά, σε δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον, με αμοιβαία οφέλη και για την επιχείρηση και για την περιοχή μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …