Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ανακοίνωση της ΔΕΠΑ Ελυμνίων με πρόεδρο τον Ηλία Κουκουρίκο

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομήσαμε, με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, βρήκε τη λύση του.

Όταν την 1η Ιανουαρίου του 2007 αναλάβαμε την διοίκηση της ΔΕΠΑΛ πενήντα (50) εργαζόμενοι, τριάντα επτά (37) είχαν προσληφθεί τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2006, σε προεκλογική περίοδο, ήταν απλήρωτοι.

Οι οφειλές της ΔΕΠΑΛ σε εργαζόμενους, προμηθευτές, ΙΚΑ και ΔΟΥ ξεπερνούσαν τις 550.000 ευρώ, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Με υπευθυνότητα και ευαισθησία ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή με την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Ο πρόεδρος της επιχείρησης ήρθε σε επαφή με αρκετές τράπεζες προκειμένου να συνάψει η ΔΕΠΑΛ δάνειο. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών όμως ήταν αρνητικά αφού η επιχείρηση δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ζητούσαν οι τράπεζες.

Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών και οι υπεύθυνοι υπάλληλοι για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις μας απάντησαν ότι γρήγορα θα δοθεί λύση συνολικά για όλες τις επιχειρήσεις.

Η λύση δυστυχώς ήρθε πολύ αργά, το Μάιο του 2008 όταν από το Υπουργείο Εσωτερικών μας ενημέρωσαν με την εγκύκλιο αριθμ. 20/2008 ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 3649/2008

(ΦΕΚ 39Α/3-3-08) μπορούσαμε να συνάψουμε δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Έτσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑΛ, συνάψαμε δάνειο προκειμένου να κλείσουμε μία από τις πολλές πληγές που παραλάβαμε.

Ο Δήμος συνήψε δάνειο ύψους 352.00,00 ευρώ για να πληρώσει τις οφειλές τις ΔΕΠΑΛ στο ΙΚΑ και την ΔΟΥ και η ΔΕΠΑΛ και η δάνειο ύψους 271.000,00 ευρώ για να εξοφλήσει τους εργαζόμενους και κάποιους προμηθευτές.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων πληρώσαμε τους εργαζόμενους που η προηγούμενη Δημοτική αρχή προσέλαβε για καθαρά προεκλογικούς και όχι κοινωνικούς λόγους που επικαλείται, αφού δεν είχε εξασφαλίσει τη νομιμότητα της πληρωμής τους και λύσαμε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αυτή η Δημοτική αρχή νοιάζεται, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση όλων των προβλημάτων με γνώμονα πάντα το καλό των δημοτών μας και του τόπου μας.- 

                              Για τη ΔΕΠΑΛ

                            Ο Πρόεδρος του Δ.Σ 
 

                              Κουκουρίκος Ηλίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …