Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η GREENPEACE Ο ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ


Στο φουσκωτό μεταβαίνοντας στο πλοίο Rainbow Warrior

Κατα τη διάρκεια της συνάντησης - ενημέρωσης με την GREENPEACE στο κατάστρωμα του Rainbow Warrior


Αναμνηστική Φωτογραφία ( από αριστερά ο Κοινοτάρχης Αντίκυρας κ. Μίχος, ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Ενωτιάδης, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Πανουργιάς,

Το πλοίο Rainbow Warrior στον κόλπο της Αντίκυρας και στο βάθος οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Αλουμίνιον της Ελλάδας, όπου θέλουν να κατασκευάσουν λιθανθρακικό σταθμό

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο Rainbow Warrior συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κηρέως κ. Πρόδρομου Ενωτιάδη και στελεχών του Ελληνικού τμήματος της GREENPEACE, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ιμπραήμ, υπεύθυνου εκστρατείας για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια και της κ. Αλεξάνδρας Μεσαρέ.
Το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του λιθάνθρακα και για λίγες ημέρες ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αντίκυρας Βοιωτίας, όπου και εκεί υπάρχει πρόθεση για εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κηρέως ενημέρωσε την GREENPEACE για τον αγώνα της περιοχής μας προκειμένου να αποτρέψει τη λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι και ταυτόχρονα ζήτησε τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Ζήτησε από την GREENPEACE να αναδείξει ακόμη περισσότερο το θέμα και να βοηθήσει το Μαντούδι για να τελειώσει με τον κίνδυνο του λιθάνθρακα.
Επίσης προσκάλεσε την οργάνωση να συμπεριλάβει στη διαδρομή του πλοίου Rainbow Warrior και το λιμάνι Μαντουδίου. Η GREENPEACE υποσχέθηκε συνεργασία με το Δήμο Κηρέως και βοήθεια στον αγώνα μας κατά του λιθάνθρακα στο Μαντούδι. Στη συνέχεια η συνάντηση διευρύνθηκε με αντιπροσωπείες της Κοινότητας Αντίκυρας με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη κ. Ιωάννη Μίχο, του Δήμου Διστόμου με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Πανουργιά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Παντίσκα, μελών αλιευτικών και οικολογικών συλλόγων. Οι Δήμαρχοι Κηρέως και Διστόμου και ο Κοινοτάρχης Αντίκυρας επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή τους στο λιθάνθρακα και τόνισαν την κοινή τους δράση μέσω της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ» που συγκροτούν 6 Δήμοι και 2 Κοινότητες της Χώρας μαζί με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Ζήτησαν από την GREENPEACE κοινή δράση και συνεργασία.
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά του λιθάνθρακα στον προβλήτα της Αντίκυρας και στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι της Κορίνθου. Εκεί και στο Rainbow Warrior, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου μεταξύ της GREENPEACE της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Αλέξη Τσίπρα Προέδρου του ΣΥΝ, οι οποίοι διακήρυξαν την επίσημη αντίθεση των Κομμάτων τους στην χρήση του λιθάνθρακα ως καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή.
Το Μαντούδι, ο Δήμος Κηρέως και ολόκληρη η βόρεια Εύβοια, αποκτούν ισχυρούς συμμάχους στον αγώνα κατά της εγκατάστασης της λιθανθρακικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …