Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρίση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ Λίμνης;


Κρίση πανικού έπιασε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ελυμνίου έπειτα από άρθρο του γραμματέα της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας Λιμνιώτικη Φωνή.

Πιο συγκεκριμένα, σε κείμενο που υπέγραφε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ζήσης Κωνσταντίνου, ασκούσε κριτική στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο.

Έπειτα από αυτό, το ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε. Και οι «βαρόνοι» του κόμματος βάλθηκαν να «συνετίσουν» τον γραμματέα, και με ρυθμούς ανάκρισης τον ρωτούσαν αν οι σκοποί του είναι ιδιοτελείς!!!

Σημασία έχει επίσης και ο χώρος της συνεδρίασης, όπου αυτός δεν είναι άλλος από τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Και όσο αφορά το γραμματέα τους, δικός τους είναι ότι θέλουν τον κάνουν -που λέει ο λόγος- τον βάζουν στον τοίχο και τον φτύνουν. Αλλά γιατί πατριώτες να συνεδριάζετε σε δημοτικούς χώρους; Αν είναι έτσι να ζητήσουν κι άλλα κόμματα να συνεδριάσουν εκεί.

Α.Σ.

...η Λίμνη από πρώτη έγινε τελευταία

Ζήσιμος Κωνσταντίνου Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι"
αλλά και γραμματέας τον ΠΑΣΟΚ του Δήμου Ελυμνίων

(από την Λιμνιώτικη Φωνή τεύχος 145)
Συμπολίτισσα και συμπολίτη. Γεννημένος στα Άγια αλλά και ματωμένα χώματα μας προσπαθώ και εγώ για ένα καλύτερο αύριο. Ως πρόεδρος των εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" της Εύβοιας έκανα πολλές συναντήσεις αυτούς τους μήνες. Βρίσκομαι όμως στην δυσάρεστη θέση να πω ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος.
Αυτό το λέω διότι η Κυβέρνηση κρατάει σε ομηρία 40.000 συναδέλφους μου συμβασιούχους αλλά και σε ανησυχία πάνω από 100.000 εξυπηρετούμενους. Στις 31-8-2008 λήγει το πρόγραμμα γι' αυτό και έκανα συναντήσεις με όλα τα κόμματα στην Βουλή αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο. Είμαι πρώτος στην τάξη στην Ελλάδα Πρόεδρος Κοινωνικών Προγραμμάτων και έχω αναλάβει να δημιουργηθεί και Ομοσπονδία. Με νομικό σύμβουλο τον καθηγ. Αλέξη Μητρόπουλο (γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές).
Στην Λίμνη όμως, δεν μου αρέσει που με αφήνουν «εκτός» σε θέματα υγείας, ΚΑΠΗ, ή άλλα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ίσως γιατί ο κύριος Δήμαρχος δεν θέλει άτομα του δικού μου αυθορμητισμού και δράσης. Να θυμίσω ότι εγώ δεν είμαι «βολεμένος», σε καρέκλα!
Η καρέκλα πάντα ή σχεδόν πάντα φέρνει και αλαζονεία...
Είμαι νέος και από φτωχή οικογένεια. Όμως η πίστη μου στον Θεό αλλά και οι αξίες που μου δόθηκαν από το σπίτι μου με έκαναν να απορώ για θέματα γύρω μου. Θέλω να ξαναδώ τους νέους και τις νέες του Δήμου Ελυμνίων να γυρίζουν στον τόπο τους και να έχουν μια καλή εργασία. Έγιναν τα χωριά μας τόπος ηλικιωμένων. Σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης αργήσαμε και η Λίμνη από πρώτη έγινε τελευταία. Πονάνε οι λέξεις το ξέρω. Αλλά εγώ άκουσα για χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία και δεν βλέπω να έρχεται ο εισαγγελέας για τον κύριο Ανέστη Ψαρρό.
Αν δεν γίνει κάτι τότε θα μπορώ να λέω την ωραία παροιμία μας ότι "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", φαντάζομαι ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή θα γελάει τώρα και θα ετοιμάζεται με τον παλαιό Δήμαρχο ή με τον κύριο Ιωάννη Στέργιου να αναλάβουν ξανά την εξουσία μιας και δεν ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο...
Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ του Δήμου Ελυμνίων και για αυτό δεν θα επιτρέψω οποιονδήποτε που φέρει το χρίσμα του κόμματος να το λερώνει με δήθεν υποσχέσεις. Το λέω γιατί ο Δήμαρχος Κων/νος Μάρκου ζει σε ένα μονοδιάστατο έργο που σκοπό έχει την ικανοποίηση του ΕΓΩ. Καμία φορά βέβαια λέει ότι τον βοηθάει ο κύριος Αντιδήμαρχος Δημ. Κατσούρας. Μα καλά όλοι οι άλλοι τι κάνουν;
Πέρασαν 2 χρόνια από τις εκλογές στο Δήμο μας. Τότε μαζί με άλλα θυμάμαι είχαν πει ότι έχουμε ίδια «φορολογία» μέσω της ΔΕΗ όπως το Κολωνάκι κ.ά. Άλλαξε κάτι σήμερα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Είμαι απλήρωτος ως εργαζόμενος μερικούς μήνες και κανένας δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό αν δεν το έχει ζήσει. Όμως θα ήθελα να είχα μια μόνιμη εργασία ώστε να προσφέρω περισσότερα στους Δημότες ως Νοσηλευτής - Διασώστης.
Στο ΠΑΣΟΚ λέμε πρώτα ο άνθρωπος και μετά η φύση. Δεν πρέπει τα όποια λάθη του Δήμου μας ή την όποια αδιαφορία να την δέχεται η Δημοκρατική Παράταξη με τους τόσους αγώνες της. Αν θέλουν να λέγονται ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ κάποιοι ας πάψουν να παίρνουν μισθούς από τον Δήμο επειδή έχουν εκλεγεί. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι χρόνια τώρα. Δεν θα ήθελα να δοθούν σε εμένα μιας και εγώ περιμένω την διαδικασία με την τόση καθυστέρηση για την καταβολή μισθοδοσίας μου.
Έτυχε να είμαι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση με τον σύντροφο μου Χάρη Καστανίδη και την συντρόφισσα Ευ. Χριστοφιλοπούλου για εργασιακά θέματα όταν πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος Γ. Παπανδρέου θα έδινε στους πυρόπληκτους 1.200.000 ευρώ. Αυτό είναι να νιώθεις τον Συνάνθρωπο σου. Όταν πονάει τον βοηθάς και όταν πρέπει τον στηρίζεις.
Στην Λίμνη όλοι οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες κάνουν φορολογική δήλωση χρόνια τώρα, δηλώνοντας εισοδήματα από την εργασία τους. Γιατί θα πρέπει από έναν «λαβωμένο» οικονομικά Δήμο να κερδίσουν και άλλα χρήματα;
Είναι καθαρά θέμα ΗΘΙΚΗΣ το ζήτημα αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που πριν ένα χρόνο ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου μας για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους. Το λέω εδώ με πίκρα γιατί ύστερα από ένα χρόνο ο Δήμος δεν φρόντισε να ενημερώσει για το τι έγιναν τα συγκεντρωμένα πράγματα. Ως όφειλα πήγα τα πράγματα στον Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στο Σιμόπουλο, έδρα του Δήμου Πηνείας στις 10 Σεπτεμβρίου του 2007. Υπάρχει και πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης αλλά και φωτογραφίες από τον τόπο εκεί.
Δεν θα πάψω να λέω ότι γεννήθηκα στην όμορφη Λίμνη, όπου θα πηγαίνω. Ο τόπος μας εύχομαι να γίνει ξανά πνοή στον πολιτισμό του κόσμου. Άραγε θα μπορούσαν κάποιοι να δουν τι έχει προ-σφέρει χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η απάγκια γωνιά της γης! Είναι τιμή να λες ότι είμαι ΕΛΥΜΝΙΩΤΗΣ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …