Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η κρίση και οι άλλοι….


όλα καλά η ΕΕ έσωσε τις τράπεζες με κάποια τρις ευρώ, και το βράδυ όλοι οι ευρωπάιοι μεγιστάνες θα κοιμηθούνε ήσυχοι.
Οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πάψουν να αγωνιούν για τις δουλειές τους και οι πολιτικοί θα θριαμβολογήσουν πως έσωσαν τον κόσμο για άλλη μια φορά.
Όλα αυτά όμως τα λεφτά , από που ήρθαν , που πήγαν και τι πλήρωσαν;
δεν μπορεί να τυπώθηκαν σε ένα βράδυ, δεν μπορεί να μη βγήκαν από κάποια τσέπη, δεν μπορεί να μη μπήκαν σε κάποια τσέπη.
Ποια είναι η αλήθεια και το ψέμα γύρω μας και πόσο πρέπει να ανησυχούμε εμείς οι ζητιάνοι της άρχουσας τάξης για την ευημερία μας.Εμείς που μετράμε την αμόλυβδη και βάζουμε με 111 και όχι 115 το λίτρο, εμείς που αγοράζουμε αριέλ με 12,70 και όχι με 12,85 εμείς που κόψαμε τσιγάρο ποτό και εφημερίδα γιατί 10 ευρώ επί 30 κάνουν 300 ευρώ το μήνα για το φροντιστήριο του παιδιού.
Εμείς που ξεδιάντροπα μας καλούν για απεργία διαρκείας και θα ντρεπόμαστε να μη κάνουμε ,άσχετα αν μέσα μας διαφωνούμε επειδή δεν συμπληρώνουμε το εισόδημά μας με κάποιου είδους πορνεία.
Γλυτώσανε οι τράπεζες λοιπόν και μαζί τους το σύστημα που μας αφήνει να ζούμε όλα τα παραπάνω.Να μη θυμηθώ νοσοκομείο , παιδεία, κτηματολόγιο, εφορία, τέλη, πετρέλαιο,ηλιέλαιο και τόσα που σαν καταρράκτης τρέχουν στο μυαλό μου.

Τύφλα στα μάτια μου τα γκάλοπ από την κυριακάτικη, τύφλα το βατοπαίδιο, τύφλα όλα.
Πως στα τυφλά θα μπορέσω να φτιάξω ένα μπουκάλι με στουπί και βενζίνη και να κάψω αυτόν τον κόσμο;
ή τουλάχιστο μια τράπεζα , έτσι για εκδίκηση ή για χάρη του μικρού στην Αφρική που το παραμονεύει ο γύπας να ζήσει κι αυτός , επειδή οι άλλοι γύπες στην Ευρώπη και την Αμερική χορτάσαν πια από τις σάρκες όλου του κόσμου;
άντε ρε!Βάλε λίγο Λαζόπουλο να ξεδώσω, να ησυχάσω…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …