Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

κουνηθήκαμε καλά, ξυπνήσαμε όμως;


5 και 5 το πρωί όλοι στο πόδι ψάχνοντας από που μας έρχεται.
με την τσίμπλα στο μάτι , άλλοι με το ένα πόδι στο δρόμο άλλοι μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά τους, υπομείναμε τρεις απανωτές γερές δονήσεις που πέρασαν μάλλον ανώδυνα.
Μετά ήρθαν οι ειδήσεις.

Πρώτα ο Κώστας Ψαρρός πυραγός από το παράρτημα Μαντουδίου ενημέρωσε τα κανάλια και εμάς, ότι δεν έγινε τίποτα, περισσότερη ήταν η τρομάρα μας.Μετά τόσο ο Δήμαρχος Κηρέα Πρόδρομος Ενωτιάδης, όσο και ο Δήμαρχος Ελυμνίων Κώστας Μάρκου (που δήλωσε ξύπνιος όταν έγινε ο σεισμός λες και είχε προαίσθημα)ήταν μάλλον καθησυχαστικοί για τις συνέπειες του σεισμού.
Τέλος τα παιδιά του Κηρέα χαρήκανε με την υπερβολική μάλλον πρακτικά αλλά καλή ψυχολογικά ημέρα αργίας για τον έλεγχο των σχολικών Κτιρίων.(τα παιδιά του Ελυμνίου ζηλέψαν και στενοχωρήθηκαν για τον άδικο διαχωρισμό...)
Το χτύπημα των γεολόγων με το μέγεθος 6,6 ρίχτερ μας έκανε να θαυμάζουμε τους μηχανικούς των σπιτιών μας και πως δεν πάθαμε τίποτα με τόσο γερές κατασκευές.
Το χτύπημα της επαλήθευσης ότι ο σεισμός ήταν μόνο 5,1 μας έκανε να ανησυχήσουμε πραγματικά με το τι θα γίνει αν ακολουθήσει κάποιος 6,6.Ποιοι γιατροί, ποιές μπουλντόζες, ποιός νομάρχης,ποιός ξενοκράτης θα μας σώσει τότε από την καταστροφή.
Η επαρχία μας δέχτηκε μια μικρή προειδοποίηση για το τι είμαστε και που βρισκόμαστε.
Οι υπεύθυνοι ας το δουν ξανά. Οι υπόλοιποι υπάρχουν και τα ευχέλαια...
Πάνος Βασιλόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …