Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Συνεχίζεται η κωλυσιεργία για την αποκατάσταση των κτηρίων «Κύμα» και «Άγιοι Ανάργυροι» στην Αιδηψό».


Με αναφορά της προς τους αρμόδιους Υπουργούς η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητούσε την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου μνημείου «Κύμα» και του υδροθεραπευτηρίου «Αγ. Ανάργυροι» στην Αιδηψό. 
Tο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει ότι για την αποκατάσταση του κτηρίου «Κύμα» το Λιμενικό Ταμείο ξεκίνησε σύνταξη μελετών υποστήλωσής του και όταν αυτές ολοκληρωθούν θα υποβληθούν στο Υπ. Πολιτισμού για έγκριση.

Το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, απαντά από την πλευρά του ότι, για το Υδροθεραπευτήριο το οποίο υπάγεται στη διοίκηση και διαχείριση της ΑΕ «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» επιδιώκεται η ένταξή του στα Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται: «με το υπ. αρ. πρωτ. 6124/29.2.2008 έγγραφό της η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής ενημέρωσε το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού ότι παραδόθηκαν στους μελετητές του έργου τα εγκεκριμένα σχέδια της μελέτης αποκατάστασης για το «Κύμα», προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις της κατατεθείσας μελέτης.  Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί εκ νέου μελέτη».

Όσον αφορά τους «Αγ. Αναργύρους», δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποκατάστασής του στην αρμόδια Εφορία του.  Και για τα δύο κτήρια, απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟ.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένος ορίζοντας για την αποκατάσταση των κτηρίων αυτών και η κωλυσιεργία συνεχίζεται, επισημαίνει σε σχόλιό της η κυρία Περλεπέ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …