Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ


Τι σήψη, τι σαπίλα, τι βρωμιά, τι ξεδιάντροπη υποκρισία έχουν γεμίσει τη ζωή μας! Έχουν διαφθαρεί τα πάντα, μια κοινωνία σκέτο μπάχαλο. Τι να σκεφτείς πια, τι να πεις στους νέους ανθρώπους, με τι τρόπο να τους μιλήσεις για αρχές, για αξίες, για ήθος, για ιδανικά, όταν βλέπουν καθημερινά γύρω τους καλόγερους, πολιτικούς και διάφορα άλλα όργανα του κράτους να συμπράττουν, προκειμένου να αποκομισθούν οφέλη για τους ίδιους, ή για δικούς τους ανθρώπους. ΗΜΑΡΤΟΝ! Ρασοφόροι που αντί να διδάσκουν το λόγο του Κυρίου και να ζουν σεμνά και ταπεινά, κάνουν μπίζνες, και μεγαλώνουν τις περιουσίες των μοναστηριών. Έχουν ανάγκη οι εκκλησίες και τα μοναστήρια από περιουσίες; Μιλάμε για την απόλυτη πρόκληση. Εδώ ο κόσμος υποφέρει, η κοινωνία πλήττεται από την οικονομική κρίση. Χρόνια και χρόνια οι εναλλασσόμενοι διαχειριστές της εξουσίας μας έχουν ρουφήξει το μεδούλι. Πληρώνουμε, πληρώνουμε εν ολίγοις δεν κάνουμε και τίποτε άλλο από το να πληρώνουμε και το αποτέλεσμα είναι μία από τα ίδια!! Η οικονομία μας νοσεί, το έλλειμμα μεγαλώνει, οι πιέσεις των εταίρων στην Ε.Ε αυξάνουν, με συνέπεια να ανεβαίνει συνεχώς η  φορολογία επιβαρύνοντας πάντα τους ίδιους και τους ίδιους . Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς!! Όμως και εδώ είναι το τραγικό, ότι παρόλα τα λάθη τους και τις κακοδιαχειρίσεις τόσων και τόσων χρόνων, οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν 27-30%, εάν είναι δυνατόν.

Ξεχειλίζω ειλικρινά από οργή, για αυτά που με πληγώνουν σαν άνθρωπο και δεν μπορώ να αντιδράσω, για όσους δεν με σέβονται, γιατί βαρέθηκα να πληρώνω τα ίδια και τα ίδια λάθη. Βαρέθηκα να ανέχομαι τις ίδιες καταστάσεις, τα ίδια υποκριτικά λόγια. Κουράστηκα να ακούω για κάθαρση, για πάταξη της διαφθοράς, για σεμνότητα και ταπεινότητα. Προτείνω τα πρώτα φορολογικά μέτρα να παίρνονται για όσα λένε οι πολιτικοί και δεν τα πράττουν. Να φορολογούνται οι πολιτικές υποσχέσεις. Να σκέφτονται κάποιοι πριν να υποσχεθούν ότι θα κλείσουν φυλακή αυτούς που ρήμαξαν το χρηματιστήριο, να σκέφτονται όταν είναι να υποσχεθούν Νοσοκομεία, γήπεδα και ότι άλλο υπόσχονται για να τους ψηφίσουμε. Η χώρα μας σήμερα βουλιάζει και δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα, γιατί όσο δεν εμφανίζεται κάτι καινούργιο και δυνατό που θα απαρτίζεται από άφθαρτους πολιτικούς, για να αναθαρρήσει η ελπίδα των πολιτών, τα πράγματα θα παραμένουν ίδια μα ολόιδια! Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει, αλλά σε αυτή τη χώρα για όλα φταίνε πάντα οι προηγούμενοι!! Πάντα η ίδια καραμέλα, υπομονή γιατί παραλάβαμε χάος!! Πάντα κάποιος άλλος φταίει. Το γελοίο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι αυτός ο κάποιος δεν καλείται ποτέ να πληρώσει τη νύφη. Αυτή την πληρώνει απροκάλυπτα ο Ελληνικός λαός. Δεν τολμώ να ανοίξω την τηλεόραση μου πλέον. Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι αποκαλύψεις. Θλίψη πιστεύω ότι κατακλύζει τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν νοείται δημόσιοι και εκκλησιαστικοί λειτουργοί να ζουν μες τη χλιδή και να συμπεριφέρονται με υπέρμετρη αλαζονεία. Είναι μέγιστο έγκλημα. Η δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση. Στην Ιταλία έγινε η επιχείρηση «καθαρά χέρια» και αρκετοί επίορκοι οδηγήθηκαν εκεί που τους αξίζει, το ίδιο οφείλει να γίνει και εδώ άμεσα. Η κρίση των αξιών που ευημερεί στις μέρες μας δεν οφείλεται στους πολλούς, αλλά σε λίγους και αυτό είναι το μόνο αισιόδοξο κομμάτι της υπόθεσης, αρκεί οι πολλοί να ευαισθητοποιηθούν άμεσα και να πράξουν ανάλογα… 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

ΜΕΛΟΣ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …