Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη-Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λίμνη Ευβοίας


Η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στη Λίμνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία της παρουσίας των νεολαίων του Συνασπισμού στο κάμπινγκ της Αγίας Άννας, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Αυγούστου επίσκεψη στη Λίμνη, όπου και πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση τόσο για την υποδοχή όσο και για την ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Λίμνης, στο χώρο του Αφανή Ναύτη. Συνοδευόταν από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Γιώργο Ακριώτη και τον νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Βλαχογεώργο.

Την συγκέντρωση η οποία ήταν πρωτοφανής σε όγκο για τα πολιτικά χρονικά της Λίμνης και τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια δεν θυμούνται οι ντόπιοι κάτι ανάλογο, προετοίμασε η τοπική οργάνωση Λίμνης του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Μάρκου και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Ελυμνίων, και κατόπιν στο Δημαρχείο του εξέθεσε τα προβλήματα του τόπου , τα οποία θα τύχουν προώθησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Καλυβιώτη στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ενδιαφέρθηκε για το αγωνιστικό μέρος της Ιστορίας του τόπου.Από τον Δήμαρχο δόθηκαν σαν ενθύμια , βιβλία και άλλο υλικό που σχετίζεται με το Ελύμνιο και την Ιστορία του.

Ακολούθησε πορεία του προέδρου , στον παραλιακό δρόμο της Λίμνης, όπου κι έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο που τον περίμενε. Όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι ,ανάμεσά τους οι πρώην Δήμαρχοι Ελυμνίων Ανέστης Ψαρρός και Κηρέα Γιώργος Τριάντης. Πραγματοποιήθηκε παράλληλα πορεία των νεολαίων του Συνασπισμού που με σημαίες και συνθήματα έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην επίσκεψη.

Σε εξέδρα που είχε στηθεί στο Λιμάνι της Λίμνης, τον πρόεδρο καλωσόρισε ο Δημήτρης Καϊτσώτης εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης, και άνοιξαν την εκδήλωση ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελυμνίων Αντώνης Σκούρας και ο γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας Του ΣΥΝ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία των αγώνων και πρωτοβουλιών της Αριστεράς για ένα καλύτερο μέλλον , στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στην παιδεία. Χαρακτήρισε μάλιστα τον υπουργό παιδείας σαν ΔΑΚΙτη μεσαίου μεγέθους , επειδή εντελώς αντισυνταγματικά επιχειρεί αντιδραστικές μεταβολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πλαγίως και καλοκαιριάτικα, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει αποφασιστικά σε αυτές της μεθοδεύσεις. Αναφέρθηκε στη σημασία της πρόσφατης παρουσίας του στην δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας , λέγοντας ότι ταιριάζει στην Αριστερά να προωθεί τα αιτήματά της σε κάθε ευκαιρία.

Στο τέλος με το κλείσιμο της εκδήλωσης , έγινε πάλι αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους παρευρισκόμενους .Ανάμεσα στο ακροατήριο με επιβλητική παρουσία, η ηθοποιός κυρία Ντίνα Κώνστα είχε θερμή συνομιλία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την ΒΟΡΕΙΑ Εύβοια-Πάνος Βασιλόπουλος

φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη


Στυγμιότυπα βίντεο από την επίσκεψη τσίπρα στη Λίμνη

επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελυμνίου

η πορεία των νεολαίων στην παραλία

από την ομιλία στο ΛιμάνιΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …