Επίσκεψη-Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λίμνη Ευβοίας


Η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στη Λίμνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία της παρουσίας των νεολαίων του Συνασπισμού στο κάμπινγκ της Αγίας Άννας, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Αυγούστου επίσκεψη στη Λίμνη, όπου και πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση τόσο για την υποδοχή όσο και για την ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Λίμνης, στο χώρο του Αφανή Ναύτη. Συνοδευόταν από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Γιώργο Ακριώτη και τον νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Βλαχογεώργο.

Την συγκέντρωση η οποία ήταν πρωτοφανής σε όγκο για τα πολιτικά χρονικά της Λίμνης και τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια δεν θυμούνται οι ντόπιοι κάτι ανάλογο, προετοίμασε η τοπική οργάνωση Λίμνης του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Μάρκου και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Ελυμνίων, και κατόπιν στο Δημαρχείο του εξέθεσε τα προβλήματα του τόπου , τα οποία θα τύχουν προώθησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Καλυβιώτη στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ενδιαφέρθηκε για το αγωνιστικό μέρος της Ιστορίας του τόπου.Από τον Δήμαρχο δόθηκαν σαν ενθύμια , βιβλία και άλλο υλικό που σχετίζεται με το Ελύμνιο και την Ιστορία του.

Ακολούθησε πορεία του προέδρου , στον παραλιακό δρόμο της Λίμνης, όπου κι έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο που τον περίμενε. Όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι ,ανάμεσά τους οι πρώην Δήμαρχοι Ελυμνίων Ανέστης Ψαρρός και Κηρέα Γιώργος Τριάντης. Πραγματοποιήθηκε παράλληλα πορεία των νεολαίων του Συνασπισμού που με σημαίες και συνθήματα έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην επίσκεψη.

Σε εξέδρα που είχε στηθεί στο Λιμάνι της Λίμνης, τον πρόεδρο καλωσόρισε ο Δημήτρης Καϊτσώτης εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης, και άνοιξαν την εκδήλωση ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελυμνίων Αντώνης Σκούρας και ο γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας Του ΣΥΝ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία των αγώνων και πρωτοβουλιών της Αριστεράς για ένα καλύτερο μέλλον , στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στην παιδεία. Χαρακτήρισε μάλιστα τον υπουργό παιδείας σαν ΔΑΚΙτη μεσαίου μεγέθους , επειδή εντελώς αντισυνταγματικά επιχειρεί αντιδραστικές μεταβολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πλαγίως και καλοκαιριάτικα, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει αποφασιστικά σε αυτές της μεθοδεύσεις. Αναφέρθηκε στη σημασία της πρόσφατης παρουσίας του στην δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας , λέγοντας ότι ταιριάζει στην Αριστερά να προωθεί τα αιτήματά της σε κάθε ευκαιρία.

Στο τέλος με το κλείσιμο της εκδήλωσης , έγινε πάλι αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους παρευρισκόμενους .Ανάμεσα στο ακροατήριο με επιβλητική παρουσία, η ηθοποιός κυρία Ντίνα Κώνστα είχε θερμή συνομιλία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την ΒΟΡΕΙΑ Εύβοια-Πάνος Βασιλόπουλος

φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη


Στυγμιότυπα βίντεο από την επίσκεψη τσίπρα στη Λίμνη

επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελυμνίου

η πορεία των νεολαίων στην παραλία

άνοιγμα εκδήλωσης από Αντώνη Σκούρα

ομιλία Δημήτρη Τζανακόπουλου


από την ομιλία στο ΛιμάνιΣχόλια