Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ούτε συζήτηση για Αρχαιολογικό Μουσείο στην Βόρεια Εύβοια!!!

Την μεταφορά των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στην Βόρεια Εύβοια στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Αρέθουσας στη Χαλκίδα για Αρχαιολογικό Μουσείο, προσανατολίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός σε ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Παπαγεωργίου, αναφέρει μάλιστα εκτός των άλλων ότι «θα γίνει και τμήμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας, με τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στην Βόρεια Εύβοια».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνει η μεταφορά όλων των σημαντικών αγαλμάτων συμπεριλαμβανομένου και του Ταύρου των Ωρεών!

Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά άλλες περιοχές που ήδη έχουν Μουσεία μικρά η μεγάλα πχ. Σκύρος, Κάρυστος, Ερέτρια, Κύμη.Το πρόβλημα με την Βόρεια Εύβοια είναι ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον συμπατριώτη μας αρχαιολόγο Άγγελο Ριτσώνη δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί χώρος έστω προσωρινός για την έκθεση των αρχαιοτήτων μέχρι να ανεγερθεί Μουσείο.

Σε συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Ωρεών Γιάννη Σταματίου πέρυσι δεν βρέθηκε λύση με αποτέλεσμα στο των αρχαιολογικών ευρημάτων που μπορούν να εκτεθούν. Ή καταγραφή περιέχει 400 αντικείμενα αξίας μαζί με τα γνωστά αγάλματα που έχουν βρεθεί και κοσμούν Μουσεία της Εύβοιας (Χαλκίδα και Ερέτρια) και των Αθηνών.

Η αρχαιολογική συλλογή Ωρεών παραμένει κλειστή με την σκουριασμένη πόρτα που βλέπετε. Ο νυν πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προεκλογικά το 2004 την επισκέφθηκε και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει Αρχαιολογικό Μουσείο, από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …