Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυξάνουν τα σοβαρά τροχαία στην παραλία Κοχύλι της Λίμνης


Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ξαναγράψει στη ΒΕ για το απαράδεκτοι σκηνικό που επικρατεί στο δρόμο πάνω από την παραλία του Κοχυλιού στη Λίμνη. Φυσικά παρά κάποιες ταμπέλες που μπήκαν , ο δρόμος εξακολουθεί να είναι καρμανιόλα , αφού οι οδηγοί τον θεωρούν εθνική οδό για ράλι, οι πεζοί τον θεωρούν παραλία, και για την τροχαία είναι απλά ..μακριά  για αστυνόμευση.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν υπογραφές αγανακτισμένοι, και απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο για να δοθεί άμεση λύση. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι από τους υπογράφοντες  την επόμενη μέρα μέλη των οικογενειών τους ενεπλάκησαν σε νέο σοβαρό τροχαίο στην περιοχή του ΟΣΤΡΙΑ.

Σε επιτόπια άμεση έρευνα της ΒΕ , όπως βλέπετε στις φωτογραφίες , υπάρχουν κλειστές στροφές χωρίς καμία ορατότητα, όρια ταχύτητας 30 και 50 χιλιομέτρων που δεν τηρούνται από κανέναν, απαγόρευση στάθμευσης δεξιά και αριστερά του δρόμου , που καταστρατηγείται και   ιδιαίτερα το μεσημέρι τα παρκαρισμένα κρύβουν και τις ταμπέλες.

Σημάνσεις για πεζούς χωρίς χαραγμένες διαβάσεις, έλλειψη φωτισμού και πολλές άλλες θανατηφόρες λεπτομέρειες με κρυφά σταυροδρόμια , παράνομες εξόδους από κτίσματα και τέτοια …ευχάριστα.

Η πυκνοκατοικημένη πια περιοχή, βάζει με τους κατοίκους της και τους τουρίστες που περνούν ή πάνε για μπάνιο υποθήκη πολλές ζωές σε ένα ήδη βαρύ φόρο αίματος.


ΑΙΤΗΣΗ  Μόνιμων κατοίκων και τουριστών περιοχής Σηπίαδας Δ.Δ. Λίμνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:1) ΔΗΜΟ ΕΛΥΜΝΙΩΝ.2) ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤ/ΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.3)ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ - - ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ. 4) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΙΜΝΗΣ.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.  ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση τήρηση κανόνων (Κ.Ο.Κ.) στη διαδρομή Κοχύλι - DENNIS HOUSE. O τουρίστας λοιπόν που φιλοξενείται καθημερινώς αναγκάζεται με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του, να διασχίζει τον εν λόγο δρόμο πεζός. Απαιτείται άμεσα λοιπόν η λήψη σοβαρών και αυστηρότατων μέτρων. Προτείνουμε διαβάσεις πεζών, φανούς οδοσήμανσης και τακτικούς ελέγχους για την τήρηση του ορίου ταχύτητας. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

ΟΙ Αιτούντες: (ακολουθούν υπογραφές)  ΛΙΜΝΗ: 12-6-2008

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …