Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

-Ζούμε δυστυχώς στη χώρα του παραλόγου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, η σημερινή ηθική καθίζηση που έχει ξευτελίσει, αξίες και αρχές και πάνω απ’ όλα μαυρίζει τις σύγχρονες σελίδες της ιστορίας μας. Ποιος Έλληνας πολίτης, δεν είναι εξοργισμένος και συνάμα απογοητευμένος, από την σωρεία αποκαλύψεων σκανδάλων και διακίνησης τεράστιων ποσών «μαύρου» χρήματος; Κατ’ εμέ η πολιτική ζωή του τόπου βιώνει τις χειρότερες στιγμές της. Ακόμα και η εποχή ΚΟΣΚΩΤΑ, ωχροιά μπροστά στην τωρινή χιονοστιβάδα αποκαλύψεων διαφθοράς. Είναι πραγματικά τραγελαφικό αυτό που συμβαίνει. Ο Έλληνας πολίτης να βαρυγκωμά αγωνιζόμενος καθημερινά για να εξασφαλίσει τον επιούσιο, να τον ξεζουμίζουν εδώ και χρόνια οι ειδήμονες με φόρους, προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στην μείωση του δημόσιου χρέους και στην περιβόητη σύγκληση της Ε.Ε και η ζωή του αντί να καλυτερεύει να γίνεται ολοένα και χειρότερη!

Το αποτέλεσμα γνωστό στους πάντες «οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Επιτέλους ας σιγήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν καθημερινά την ίδια καραμέλα, ότι ευθύνεται η γενικότερη κρίση που μαστίζει τον κόσμο παγκοσμίως. Το πετρέλαιο δεν δίνεται μόνο στην Ελλάδα ακριβά. Εξάλλου μόνο τυχαία δεν είναι, η θέση που κατέχει η χώρα μας στους πίνακες της Ε.Ε, ως προς την παροχή υπηρεσιών, μισθών κ.λ.π. Η κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς ανεξέλεγκτη. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Ποιες μεταρυθμήσεις και πράσινα άλογα, η καθημερινότητα μας έχει γίνει ένας Γολγοθάς. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις, με την καταγραφή των προβλημάτων που μας μαστίζουν; Η οδυνηρή αλήθεια, είναι ότι η ακρίβεια στην χώρα μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το βιώνουμε αυτό καθημερινά στο πετσί μας. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να βρει τρόπους να λειτουργήσουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αντίστασης. Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω, όσους εντέχνως και για προφανείς λόγους κάνουν το μαύρο, άσπρο και εναγωνίως προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι μια οφθαλμαπάτη! Υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο δικό μας αλλά θα το λύσουμε. Με μόνο ΘΑ Κύριοι και Κυρίες, δεν λύνεις τα προβλήματα. Με 600 Ευρώ το μήνα δεν ζεις, φυτοζωείς! Πόσο μάλλον και με 300 Ευρώ, που παίρνουν κάποιοι συνταξιούχοι. Και τα κακά σου παξιμάδι να κάνεις δεν βγαίνει ο μήνας. Ας επιστρέψουν πίσω οι επιτήδειοι τα εκατομμύρια Ευρώ που διοχέτευσαν στα πολιτικά κόμματα και να τα μοιράσουν στο λαό, σε αυτούς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι ασφαλώς τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ο Ελληνικός λαός, απαιτεί πλέον και περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Περιμένει να δει επιτέλους, κάποιους να τιμωρούνται για αυτά τα σκάνδαλα παραδειγματικά, όσο υψηλή θέση και αν κατέχουν στην κοινωνία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αλήθεια. Η απογοήτευση των πολιτών συνεχώς μεγαλώνει και απαξιώνει. Σκέφτομαι ότι όλη αυτή η κατάσταση, κάπου πρέπει να οδηγήσει. Μέσα από την καταχνιά και το ομιχλώδες τοπίο κάποια στιγμή ξεπροβάλει το φως. Κάτι καλό νομίζω θα εμφανισθεί στον ορίζοντα και μακάρι να είναι κάτι καινούργιο και άφθαρτο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …