Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2008» του ΥΠΕΧΩΔΕ

Μετά από ενέργειες του Δήμου Κηρέως, από εφέτος οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες μας «ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ» στο ΔΔ Κηρίνθου, «ΚΥΜΑΣΙ» στο ΔΔ Μαντουδίου και «ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ» εντάχθηκαν στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο με διαδοχικές δειγματοληψίες ελέγχει την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με την ονομασία ΙΑΣΩΝ λειτουργεί από το 2000 στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον 2000 – 2006», οργανώνεται και συντονίζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως Νομαρχίες και ΟΤΑ.

Στις παραλίες μας «ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ», «ΚΥΜΑΣΙ» και «ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ» από τα τέλη Μαίου μέχρι και σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις δειγματοληψίες και τα αποτελέσματα δείχνουν φυσικά ότι οι θάλασσές μας είναι πεντακάθαρες.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στο δικτυακό τόπο

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105501  για την παραλία ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ,

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105601  για την παραλία  ΚΥΜΑΣΙ και

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105701   για την ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

και είναι διαθέσιμα στον οποιονδήποτε.

Στόχος του Δήμου Κηρέως, είναι να επεκταθεί το δίκτυο δειγματοληψιών παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησησης, συμπεριλαμβάνοντας του χρόνου και την παραλία «Μακρύς Γυαλός» στο ΔΔ Βλαχιάς

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …