Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

απάντηση του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου στην επιστολή του Δημάρχου Κηρέως, Πρόδρομου Ενωτιάδη

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου στην επιστολή του Δημάρχου Κηρέως, Πρόδρομου Ενωτιάδη, στην οποία δίνονται διευκρινήσεις αναφορικά με την πρόταση που επανειλημμένως έχει διατυπώσει μέσα από σειρά εγγράφων ο βουλευτής για την άρδευση του κάμπου Μαντουδίου και συγκεκριμένα για την αξιοποίηση των λιμνών Κακάβου και Παρασκευορέματος.

Ο κ. Κεδίκογλου εμμένει στην πρότασή του ,να απευθύνουν ερώτημα ευθύνης  στον Νομικό Σύμβουλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αναλόγως της γνωμάτευσής του να κινηθούν, προβλέποντας, παράλληλα, ότι θα αποφανθεί υπέρ της διακοπής των εργασιών, της επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγής του τρόπου πραγματοποίησης του αντικειμένου της άρδευσης του κάμπου.

Εύχεται, επίσης, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μιας κατηγορίας ανθρώπων για παράβαση καθήκοντος, αποφυγή ευθύνης και απιστία κατά του Δημοσίου.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της απαντητικής επιστολής του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,

      Χαίρομαι για την παρέμβαση σου στο θέμα άρδευσης της πεδιάδας του Μαντουδίου αν και δεν με εξέπληξε η αργοπορία της απάντησής σου. Το θέμα σου γνωστοποίησα με επιστολή μου την 13.5.2008.

      Απορώ γιατί λαμβάνω από τον Δήμαρχο μια απάντηση Τεχνικού περιεχομένου. Πολιτική απάντηση ανέμενα.

      Μου γράφεις: «Σύμφωνα με την τεχνική του περιγραφή το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει:

      1. Κατασκευή συρματόπλεκτων κιβωτίων και λιθορριπές αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος της κοίτης του ποταμού.

      2. Επέκταση – βελτίωση των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων στον κάμπο του Μαντουδίου.

      3. Κατασκευή φρεατίου υδρομάστευσης και υπογείου αγωγού μεταφοράς του νερού με βαρύτητα με σκοπό να «αξιοποιήσει τα πλεονάζοντα κατά την χειμερινή περίοδο, ρέοντα ύδατα του ποταμού Κηρέα και να τα μεταφέρει με φυσική ροή στον κυρίως κάμπο Μαντουδίου, αφενός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σε χειμερινές αρδεύσεις μέσω των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων και αφ' ετέρου να εμπλουτίσει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και να αποτρέψει την υφαλμύρωση των καλλιεργήσιμων εδαφών του κάμπου Μαντουδίου.

      Το έργο αυτό θεωρείται απαραίτητο από τους αγρότες, εμπλουτίζει την υπόγεια υδροφορία και πουθενά δεν προβλέπει χρήση νερού με άντληση. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι η διαφωνία οφείλεται σε εσφαλμένη ενημέρωση».

      Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι αγρότες θέλουν άφθονο νερό και χωρίς κόστος και γι' αυτό αγωνίζομαι. Γνωρίζω καλά τι σημαίνει να παλεύεις με τα στοιχεία της φύσεως. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων γνωρίζουν ότι τα υπόγεια νερά είναι σταλάγματα αυτών που ρέουν στην επιφάνεια.

      Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα αντιλαμβάνομαι. Για τα άλλα της επέκτασης – βελτίωσης και κατασκευής φρεατίου ………….όχι δεν συμφωνώ αλλά επαναστατώ.

      Μόνον εχθρός των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής ή υπηρέτης άλλων συμφερόντων και αγωγός διασπάθισης του δημοσίου χρήματος θεωρώ ότι θα μπορούσε να προτείνει τα υπ' αριθμ. 2 και 3 έργα.

      Εύχομαι να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μιας κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος, αποφυγή ευθύνης και απιστία κατά του Δημοσίου. Αν συμβεί θα είναι οδυνηρό και πιθανόν για αθώους ανθρώπους. Αυτό δεν βλέπω να σας απασχολεί και είναι πολύ λυπηρό.

      Ποιος να φανταστεί ότι είχαμε νερό στις πλαγιές και την κορυφή και αντί να τα κατεβάσουμε στον κάμπο χωρίς έξοδα, τρυπάμε τη γη του κάμπου για να αντλήσουμε νερό δαπανώντας τεράστια ποσά για άντληση και ακόμη περισσότερα για υπόγειους αγωγούς μεταφοράς των υδάτων του ποταμού στις στεγνές γεωτρήσεις!!!. Πρόκειται για εξ' ορισμού περίπτωση απιστίας.

      Τα αναγραφόμενα περί αποστολής των υδάτων του Παρασκευορέματος στον υπόγειο ορίζοντα (!) και μετά να αντληθούν είναι τουλάχιστον ακατανόητα, αν δεν γράφονται ως άλλοθι, ή πρόσχημα για να καλυφθούν οι ευθύνες κάποιων.

      Η λύση είναι μια: Ερώτημα ευθύνης στον Νομικό Σύμβουλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ενέργειες σύμφωνα με την γνωμάτευση του. Φοβάμαι ότι η γνωμάτευση δεν θα είναι άλλη από την διακοπή των εργασιών, επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή του τρόπου πραγματοποίησης του αντικειμένου της άρδευσης του κάμπου. Εrrare humanum est. –  Το σφάλλειν ανθρώπινο. Σε ότι με αφορά προσωπικώς θα κινηθώ όπως σας έχω γνωστοποιήσει, ερώτημα στους αρμόδιους υπουργούς με συνυποβολή της αλληλογραφίας μας και της γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου.

      Είναι αδιανόητο και εγκληματικό να υποχρεώσουμε τους αγρότες να πληρώσουν τεράστια ποσά για άντληση νερών, όταν αυτό μπορεί να περάσει από τα κτήματα τους αδαπάνως.

      Όσο για τα άλλα που γράφετε είμαι πάντα στην διάθεσή της Κοινωνίας μας και στην πρώτη γραμμή.

      Χαίρομαι που επί τέλους αντιλαμβάνεσθε τον πλούτο που περικλείουν οι λίμνες Κακάβου και Παρασκευορέματος, έστω μετά από χρόνια…..» 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …