Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμα μια εκκλησία...


Ρώτησα την κυρα Βούλα που την έχω για σοφή, αν κάποιος φτιάξει μια εκκλησία κερδίζει ελευθέρας στον Παράδεισο...  Δεν φτάνει αυτό μου αποκρίνεται, έχει σημασία και ο πρότερος έντιμος βίος, καλά αν είναι έτσι μάλλον  δύσκολα τα πράγματα γιατί στη ΔΕΠΑΛ που ήτανε για κάποια χρόνια κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση, νυν στο θώκο, για κακοδιαχείριση. Σιγά μην δεν συμψηφιστεί η κακοδιαχείριση της ΔΕΠΑΛ με κοτζάμ εκκλησία (σε φιλέτο 4,3 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα που παραχωρήθηκαν από τη Μονή για το σκοπό αυτό) άσχετα που ο δίσκος της εκκλησίας θα βοηθήσει στο θεάρεστο έργο της αποπεράτωσης του ναού σιγά πρώτη φορά; Κυρα Βούλα τι μου λες τώρα;

Σε χτύπησε η ζέστα μου είπε η κυρα-Βούλα που της έλεγα για την τιμητική πλακέτα που έδωσε ο κυρ Λιμενάρχης στον κυρ Δήμαρχο πριν το θεατρικό του Μολιέρου στο κλείσιμο της Ναυτικής βδομάδας αλλά δεν κατάλαβα για ποιο πράγμα, ούτε τα αλληλοσυγχαρητήρια τα κατάλαβα, μάλλον έχει δίκιο η κυρα Βούλα.. αλλά κι όποιον ρώτησα από τους παρόντες κανένας δεν κατάλαβε, εγώ λέω ότι φταίνε τα τηλεπαράθυρα που βγαίνουν αντιπρόσωποι των δυο κομμάτων και αλληλοθαυμάζονται αλληλοεπαινούνται αλληλοεξαιρούνται από τα ουκ ολίγα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κατά γενική παραδοχή την ψωροκώσταινα και καληνυχτίζουν τους τυχερούς τηλεθεατές που είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν και να αποκτήσουν την γνώση την Αληθινή, έτσι και οι δικοί μας προσπαθούν να τους μιμηθούν.

Το ξέρεις κυρα Βούλα ότι η εκκλησία δεν πληρώνει φόρους; Γιατί μήπως πλήρωναν επί τουρκοκρατίας; Γιατί νομίζεις τα 'γραφε ο κοσμάκης στα μοναστήρια το βιός του, για να γλιτώσει από το χαράτσι, νόμιζε ότι όταν θα άλλαζαν τα πράματα θα τα παιρνε πίσω, κούνια που τον κούναγε… Κυρα Βούλα μη φωνάζεις θα σε περάσουν για αναρχικά !

"...προσδοκώ ανάσταση νεκρών" κατά πως λέει και ο ιερός ψαλμός, για να δω τα μούτρα που θα κάνει ο κυρ Αγγελής Γοβιός όταν μάθει ποιος κέρδισε από την επανάσταση που έκανε το 21. Να δω πως θα το πάρει που, φεύγοντας οι Τούρκοι άρον άρον ξεπούλαγαν την κατεχόμενη ελληνική γη όσο-όσο και οι Ρωμιοί έμειναν με το καριοφίλι στα χέρια. Έτσι εξηγείται και τα συχνά μνημόσυνα που του κάνουν, γεια στα χέρια σου κυρ Αγγελή, είσαι τυχερός που έπεσες στη μάχη, κάποιοι άλλοι δολοφονήθηκαν η φυλακίστηκαν γιατί αλλιώς τα φανταζόντουσαν όταν πολεμούσαν τους αλλόθρησκους, νόμιζαν ότι η Ελλάδα θα επιστραφεί στους Έλληνες χα χα ο Εγγλέζος Μπέκερ δεν έριξε ούτε τουφεκιά και συναγωνίζεται σε έκταση τα γειτονικά μοναστήρια.

Κάτι  που δεν ξέρω είναι αν τα χαρτιά της μεταβίβασης από τη Μονή στην Εκκλησία  είναι στα παλιά Τούρκικα η στα Νεοτουρκικά καθότι στα Ελληνικά χλωμό το βλέπω Τι σημασία έχει ακόμα μια εκκλησία με αρχοντικό κελί παραθαλάσσιο με θέα στη θάλασσα, μπορεί να βάλουμε και αιρκοντίσιον αργότερα, θα δούμε, όταν οι νέοι 19 έως 50+ ετών σε ποσοστό 90% έχουν μεταναστεύσει στην τσιμεντούπολη για να δουλέψουν, κάποιοι λένε έχει δουλειές η Λίμνη, αλλά είναι τεμπέληδες, αλήθεια;  Με 4 ευρώ την  ώρα και χωρίς ένσημο; Η μήπως να περιμένουν την πρόσληψη απ'το Δήμο για μερικούς μήνες και μετά στο ταμείο; Ωραία! Πράγματι η Εκκλησία μας λείπει για να μας δώσει την δύναμη να ελπίζουμε… μόνο που οι εναπομείναντες νέοι έχουν άλλη γνώμη, έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες στο πάμε στοίχημα... Kι αν σου κάτσει  ;;;

Χαρης Κοραχαης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …