Ακόμα μια εκκλησία...


Ρώτησα την κυρα Βούλα που την έχω για σοφή, αν κάποιος φτιάξει μια εκκλησία κερδίζει ελευθέρας στον Παράδεισο...  Δεν φτάνει αυτό μου αποκρίνεται, έχει σημασία και ο πρότερος έντιμος βίος, καλά αν είναι έτσι μάλλον  δύσκολα τα πράγματα γιατί στη ΔΕΠΑΛ που ήτανε για κάποια χρόνια κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση, νυν στο θώκο, για κακοδιαχείριση. Σιγά μην δεν συμψηφιστεί η κακοδιαχείριση της ΔΕΠΑΛ με κοτζάμ εκκλησία (σε φιλέτο 4,3 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα που παραχωρήθηκαν από τη Μονή για το σκοπό αυτό) άσχετα που ο δίσκος της εκκλησίας θα βοηθήσει στο θεάρεστο έργο της αποπεράτωσης του ναού σιγά πρώτη φορά; Κυρα Βούλα τι μου λες τώρα;

Σε χτύπησε η ζέστα μου είπε η κυρα-Βούλα που της έλεγα για την τιμητική πλακέτα που έδωσε ο κυρ Λιμενάρχης στον κυρ Δήμαρχο πριν το θεατρικό του Μολιέρου στο κλείσιμο της Ναυτικής βδομάδας αλλά δεν κατάλαβα για ποιο πράγμα, ούτε τα αλληλοσυγχαρητήρια τα κατάλαβα, μάλλον έχει δίκιο η κυρα Βούλα.. αλλά κι όποιον ρώτησα από τους παρόντες κανένας δεν κατάλαβε, εγώ λέω ότι φταίνε τα τηλεπαράθυρα που βγαίνουν αντιπρόσωποι των δυο κομμάτων και αλληλοθαυμάζονται αλληλοεπαινούνται αλληλοεξαιρούνται από τα ουκ ολίγα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κατά γενική παραδοχή την ψωροκώσταινα και καληνυχτίζουν τους τυχερούς τηλεθεατές που είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν και να αποκτήσουν την γνώση την Αληθινή, έτσι και οι δικοί μας προσπαθούν να τους μιμηθούν.

Το ξέρεις κυρα Βούλα ότι η εκκλησία δεν πληρώνει φόρους; Γιατί μήπως πλήρωναν επί τουρκοκρατίας; Γιατί νομίζεις τα 'γραφε ο κοσμάκης στα μοναστήρια το βιός του, για να γλιτώσει από το χαράτσι, νόμιζε ότι όταν θα άλλαζαν τα πράματα θα τα παιρνε πίσω, κούνια που τον κούναγε… Κυρα Βούλα μη φωνάζεις θα σε περάσουν για αναρχικά !

"...προσδοκώ ανάσταση νεκρών" κατά πως λέει και ο ιερός ψαλμός, για να δω τα μούτρα που θα κάνει ο κυρ Αγγελής Γοβιός όταν μάθει ποιος κέρδισε από την επανάσταση που έκανε το 21. Να δω πως θα το πάρει που, φεύγοντας οι Τούρκοι άρον άρον ξεπούλαγαν την κατεχόμενη ελληνική γη όσο-όσο και οι Ρωμιοί έμειναν με το καριοφίλι στα χέρια. Έτσι εξηγείται και τα συχνά μνημόσυνα που του κάνουν, γεια στα χέρια σου κυρ Αγγελή, είσαι τυχερός που έπεσες στη μάχη, κάποιοι άλλοι δολοφονήθηκαν η φυλακίστηκαν γιατί αλλιώς τα φανταζόντουσαν όταν πολεμούσαν τους αλλόθρησκους, νόμιζαν ότι η Ελλάδα θα επιστραφεί στους Έλληνες χα χα ο Εγγλέζος Μπέκερ δεν έριξε ούτε τουφεκιά και συναγωνίζεται σε έκταση τα γειτονικά μοναστήρια.

Κάτι  που δεν ξέρω είναι αν τα χαρτιά της μεταβίβασης από τη Μονή στην Εκκλησία  είναι στα παλιά Τούρκικα η στα Νεοτουρκικά καθότι στα Ελληνικά χλωμό το βλέπω Τι σημασία έχει ακόμα μια εκκλησία με αρχοντικό κελί παραθαλάσσιο με θέα στη θάλασσα, μπορεί να βάλουμε και αιρκοντίσιον αργότερα, θα δούμε, όταν οι νέοι 19 έως 50+ ετών σε ποσοστό 90% έχουν μεταναστεύσει στην τσιμεντούπολη για να δουλέψουν, κάποιοι λένε έχει δουλειές η Λίμνη, αλλά είναι τεμπέληδες, αλήθεια;  Με 4 ευρώ την  ώρα και χωρίς ένσημο; Η μήπως να περιμένουν την πρόσληψη απ'το Δήμο για μερικούς μήνες και μετά στο ταμείο; Ωραία! Πράγματι η Εκκλησία μας λείπει για να μας δώσει την δύναμη να ελπίζουμε… μόνο που οι εναπομείναντες νέοι έχουν άλλη γνώμη, έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες στο πάμε στοίχημα... Kι αν σου κάτσει  ;;;

Χαρης Κοραχαης

Σχόλια

  1. Ανδρεας Βασιλειου7 Σεπτεμβρίου 2008 - 4:12 π.μ.

    Ζωγραφισες παλι! προκαλεις και συμπληρωματακι!Συμπληρωματικες υπηρεσιες ο Οπαπ και η εκκλησία.Και οι δυο καλλιεργουν την ελπιδα, βασικα την καλοπουλανε! Ενας παλαιος ειπε οτι τα αγαθα του ουρανου ειναι κλεμμενα απο την Γη, Χαρη μου! Πολυ απλα! Το χωριο μπορει να αντεξει μια μερα με κλειστο το σχολειο η το ιατρειο... Με κλειστο προπατζιδικο και αποντα ιερεα ομως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.