Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κ.Υ. Μαντουδίου: η απόλυτη απαξίωση του ΕΣΥ»


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με σειρά ερωτήσεων και με μια επίκαιρη ερώτηση της που συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, καλούσε τον Υπουργό Υγείας να ενδιαφερθεί επιτέλους για να προσληφθούν γιατροί και λοιπό προσωπικό στο Κ.Υ. Μαντουδίου, η λειτουργία του οποίου είναι ελλιπέστατη, λόγω των κενών θέσεων, που υπάρχουν σε όλη σχεδόν την οργανική σύνθεση της μονάδας.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων σε γιατρούς είναι ότι, από τις 7 θέσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, καλυμμένη είναι μόνο η μία, ενώ και οι 4 θέσεις με ειδικότητα παιδιατρικής είναι κενές.

Για τη θέση δε μικροβιολόγου, δεν έχει εγκριθεί ακόμα η προκήρυξη.

Από τις 14 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 7 και από τις 19 θέσεις λοιπού διοικητικού προσωπικού, προσωπικού εργαστηρίων και λοιπών ειδικοτήτων, υπηρετούν μόνο 8 υπάλληλοι.

Από την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας στη νέα ερώτηση της βουλευτού και που περιέχει τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, προκύπτει ότι, λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα, ακόμη κι αν γίνουν ελάχιστες τοποθετήσεις σε ορισμένες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.  Ως υπεκφυγή από τις ευθύνες που έχει το Υπουργείο γι' αυτή την κατάσταση, ο Υφυπουργός «πληροφορεί» αόριστα, ότι ετοιμάζεται τροποποίηση των οργανισμών όλων των Κ.Υ. του Γ.Ν. Χαλκίδας.

Μετά την κενή περιεχομένου απάντηση του Υπουργείου Υγείας, η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της αναφέρει ότι, η απόλυτη απαξίωση του ΕΣΥ απ΄την Κυβέρνηση, αντανακλάται με τον χειρότερο τρόπο στο Κ.Υ. Μαντουδίου.   Τα τελευταία 4 χρόνια η διάλυση του Δημόσιου υγειονομικού μας συστήματος έχει προκαλέσει οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο, η υγεία τους και η ζωή τους  να επαφίονται στην τύχη.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των 3 Δήμων, που θεωρητικά καλύπτει το Κ.Υ. Μαντουδίου, έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, χωρίς την πρωτοβάθμια περίθαλψη που δικαιούνται και την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτό, φέρει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη πολιτική που ακολουθεί, καταλήγει η βουλευτής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …