Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερωτηματικά για τον έλεγχο του νερού του Πηλίου διατυπώνει ο Πρόεδρος του Τ.Σ.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πηλίου του δήμου Κηρέως, Θανάσης Τσούμαρης (ddpiliou@mail.gr), με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κηρέα αλλά και τη δημοτική αρχή, ότι προχώρησαν σε καθαρισμό των δεξαμενών του Πηλίου, χωρίς να ενημερώσουν πρώτα το τοπικό συμβούλιο αλλά και ότι ο καθαρισμός έγινε από ανειδίκευτους εργάτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για την ποιότητα του νερού. Τέλος καταγγέλλεται η αδιαφορία για το φυσικό περιβάλλον του Πηλίου που μολύνεται από ιδιώτη, με την ανοχή του δήμου αλλά και των υπεύθυνων δασαρχείων. Ο κ. Τσούμαρης αναφέρει τα παρακάτω:
"Την περασμένη εβδομάδα και μετά πολλών μαρτυριών των κατοίκων του Πηλίου για την ποιότητα του νερού (συγκεκριμένα γιαυπερχλωρίωση αυτού), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κηρέα, προχώρησε σε καθαρισμό των δεξαμενών του Πηλίου. Αυτό που θέλω να καταγγείλω από την δική μου πλευρά σαν Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, είναι τα παρακάτω: - Ο καθαρισμός και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που πραγματοποιείται στην επικράτεια του Δ.Δ. Πηλίου του οποίου και είμαι ο πρώτος υπεύθυνος για ότι συμβαίνει από την τοπική αυτοδιοίκηση, έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί κατόπιν και δικής μου ενημέρωσης, προγραμματισμού και αποδοχής. - Ο καθαρισμός έπρεπε να έχει γίνει από ανθρώπους έμπειρους με συγκεκριμένο εξοπλισμό και όχι από ανειδίκευτους και ανασφάλιστους εργάτες. - Εκθέτω τις αμφιβολίες μου για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τόσο του καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε, όσο και για τα μέτρα που παίρνονται ώστε να προστατεύονται οι δεξαμενές από ξένα σώματα όσο και τα χημικά φάρμακα που ρίχνονται από μη ειδικούς ανθρώπους σε μη εγκεκριμένες ποσότητες. - Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κ. Τσαγκαδάκης Γ., φέρεται τόσο αλαζονικά όσο και κλεικαδόρικα για θέματα που αφορούν το Πήλι,αφού ούτε φροντίζει να εισακούσει ή να σεβαστεί τις παρατηρήσεις μου, αλλά ούτε φροντίζει τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοτική Αρχή της οποίας αποτελεί μέρος, να με ενημερώνει για θέματα και ενέργειες που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν χώρα στο Δ.Δ., του οποίου είμαι Πρόεδρος. Συνεχίζω, καταγγέλλοντας ανοιχτά και βάσει μαρτυριών μου, την εταιρία Μωραΐτης- Δήμου, που συνεχόμενα μολύνει το περιβάλλον με αλόγιστες ποσότητες μπετόν και άλλων υλικών - μπάζων που ρίχνει εδώ και χρόνια μέσα σε δάση, δίπλα σε ποτάμια και άλλες περιοχές που αποτελούν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Για το συγκεκριμένο γεγονός έχω ενημερώσει τόσο το τοπικό όργανο του δασαρχείου, όσο και το δασαρχείο Λίμνης, όμως, παρόλα αυτά, υπάρχει πλήρης αδιαφορία. Την ίδια αντιμετώπιση έχω λάβει και από την αρμόδια δημοτική αρχή, η οποία εθελοτυφλεί σε τέτοιες παρανομίες, κόπτεται όμως δήθεν για άλλες που ακόμη δεν έχουν γίνει (π.χ. λιθάνθρακας), για την οποία όμως και η ίδια είναι υπεύθυνη αν γίνει, αφού η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, την οποία και στηρίζει, φέρνει ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα. Ο τρόπος όμως που λειτουργεί η ίδια σε περιπτώσεις παρανομίας και καταστροφής του περιβάλλοντος, δείχνει ξεκάθαρα πως λειτουργεί με τρόπο ψηφοθηρικό και σε περιπτώσεις που δεν θα επιφέρουν για την ίδια, πολιτικό κόστος. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως αν θέλουμε να μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος, μιας και η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος, οι τοπικές ή και κεντρικές πολιτικές ηγεσίες, πρέπει να λειτουργούν με βάση το συμφέρον του ίδιου του περιβάλλοντος, του απλού πολίτη και των τοπικών κοινωνιών και όχι πράττοντας πολιτικά τερτίπια και κοιτάζοντας το πολιτικό τους συμφέρον ή ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …