Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣ Το Λιμενικό Ταμείο Λίμνης

Κύριε Πρόεδρε.

Πολύ καλές οι πρωτοβουλίες που παίρνετε για την παραλία της Λίμνης, από όσα βλέπουμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, και μπράβο σας. Όμως σας παρακαλώ να δεχθείτε κάποιες επισημάνσεις μου, που πιθανόν να είναι και δικές σας και που μπορείτε να τις εντάξετε στις προς άμεση εκτέλεση. Το κρηπίδωμα από το κατάστημα Μπλέτσου έως την οικία Επισκόπου σε αρκετά σημεία θέλει συντήρηση του τοίχου, γιατί από τα κύματα έχουν αποσπαστεί πέτρες και μπορεί στο μέλλον να καταρεύσει.Επίσης η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι καθόλου καλή. Η άμμος και οι πέτρες που είναι σωρευμένες στο λιμενοβραχίονα θα πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους λειτουργικούς και αισθητικούς.

Πίσω από το άγαλμα του Αφανή Ναύτη υπάρχουν λακκούβες που πρέπει να κλειστούν. Επίσης θα πρέπει να γίνει επάλειψη με τσιμέντο στα σημεία όπου αυτό έχει φθαρεί για να μην είναι επικίνδυνο στους πεζούς και για να μη σηκώνονται σύννεφα σκόνης όταν φυσάει αέρας.

Το άλμπουρο που βρίσκεται στο σημείο αυτό παρατημένο είναι κρίμα να καταστραφεί. Καλό θα ήταν να συντηρηθεί και να τοποθετηθεί στο σημείο για το οποίο προορίζεται. Αλλιώς να αποθηκευθεί κάπου, γιατί εκτός των άλλων είναι και ντροπή απέναντι στον δωρητή, όταν βρίσκεται εκεί όπως βρίσκεται.

Ολόκληρο το λιμάνι να καθαριστεί. Όσα δίχτυα και ψαροκασέλες κλπ δεν χρειάζονται να απομακρυνθούν. Επίσης να ασπριστεί και από τις δύο πλευρές, το τοιχίο από το περίπτερο Μπέλλου μέχρι τη γωνία. Αν οι πέτρες προορίζονται για την επένδυσή του, τότε οι εργασίες αυτές θα έπρεπε να είχαν τελειώσει. Για το καλοκαίρι που έρχεται το λιμάνι θα έπρεπε να ήταν έτοιμο.

Σας πληροφορώ ότι μαζί με την κυρία Κατσαρού προχωρήσαμε στην καθαριότητα της ακρογιαλιάς με καύση σωρών άχρηστων υλικών που είχε μεταφέρει προ διμήνου ο έντονος Οστριογάρμπης. Επίσης κάθε καλοκαίρι μόνος μου ή με άλλους μαζεύουμε σκουπίδια από τις ακτές μας. Αναφέρομαι σ'αυτά, όχι γιατί επιζητώ επαίνους, αλλά για να δείξω ότι δεν είμαι μόνο για υποδείξεις, ώστε να μην παρεξηγήσετε την επιστολή μου αυτή.

Το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο Μελά είναι παρατημένο στην τύχη του. Οι σκαλωσιές και τα δίχτυα που το περιβάλλουν δεν μας τιμούν. Κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να τα απομακρύνει ή να τα συμμαζέψει, έως ότου ο εργολάβος συνεχίσει τις εργασίες. Ελπίζουμε να μην ξεκινήσουν αυτές μέσα στον Αύγουστο. Μετά από πολύ χρόνο απραξίας δεν θα πρέπει να είναι λόγος να υπομείνουμε τις ταλαιπωρίες. Καλό θα ήταν να ασπριστεί η πεζούλα της περίφραξης που είναι δίπλα στο δρόμο. Γι' αυτό το ζήτημα και για το παρακάτω παρακαλώ το Δήμο Ελυμνίων να επιληφθεί και αυτός.

Το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο Μελά χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Με την είσοδο-έξοδο των αυτοκινήτων πέφτουν χώματα στο δρόμο. Αυτά πιθανόν να προξενήσουν ατυχήματα σε διερχόμενα ποδήλατα ή μοτοποδήλατα. Επίσης από την κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά και με το παραμικρό φύσημα του αέρα σηκώνονται σύννεφα σκόνης. Ένα από τα ωραιότερα σημεία της παραλίας μας είναι επιεικώς υποβαθμισμένο. Καλό θα είναι ο δρόμος να σκουπίζεται καθημερινά και το οικόπεδο να καταβρέχεται επίσης. Για νερό μπορεί να είναι από τη θάλασσα. Είμαι διατεθειμένος να χορηγώ ηλεκτρικό ρεύμα για την κίνηση του μοτέρ.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στις επισημάνσεις μου αυτές και γι' αυτό σας ευχαριστώ. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.

    Με τιμή

    Τσιροδημήτρης Κων/νος

    Λίμνη 31-5-2008ΚΟΙΝ Δήμο Ελυμνίων

Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων

Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …