Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ


Ο «Ιεροεξεταστής» κάλεσε με φανερό εκνευρισμό τις δυο «μάγισσες» να πλησιάσουν και να αναφέρουν τους  λόγους που τις ώθησε να 'ρθουν στον Τόπο μας. Οι ακόλουθοι του, έκαναν τόσο χώρο όσο να χωρέσουν ακόμα δυο καρέκλες για τις επισκέπτριες.

Κάποιοι από τους ακολούθους, όπως και ο «ιεροεξεταστής», είχαν πάρει γραμμή «άνωθεν», οι «μάγισσες» έπρεπε να «καούν». Το ΄ξεραν ότι δεν ήταν σωστό όμως η εντολή «άνωθεν» ήταν ξεκάθαρη. Έπρεπε να τις στείλουν στο πυρ το εξώτερον .

Ο εκνευρισμός είχε μεταδοθεί και στους υπόλοιπους, στους μη μιλημένους, δεν κατανοούσαν τον εκνευρισμό του αρχηγού και 3-4 συντρόφων των.

Οι «μάγισσες» ξεδίπλωσαν τα χαρτιά τους, και κάτι σχέδια και άρχισαν να εξηγούν. Δεν ήταν εύκολο, ο αρχηγός τις διέκοπτε κάθε λίγο με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, ο στόχος ήταν σαφής, όσο πιο γρήγορα τις ξεμπρόστιαζε τόσο το καλύτερο.

- Τι ήλθατε να κάνετε εδώ;

Κόκαλο οι «μάγισσες» δεν περίμεναν αυτή την ερώτηση.

- Ήλθαμε να ξεθάψουμε το παρελθόν σας, ψέλλισε η μελαχρινή.

Είχαν ιδρώσει, όχι απ΄ τη ζεστή, ένοιωθαν θαρρείς τις φλόγες να τις πλησιάζουν απειλητικά.

- Έχουμε παρελθόν, δεν θέλουμε άλλο, ούρλιαξε ο «ιεροεξεταστής».

- Αυτό που θα ξεθάψουμε είναι πιο παλιό, ψέλλισε με τη σειρά της η Ξανθιά

Ο συνάδελφος των «μαγισσών», Τοπιανός, προσπάθησε να πάρει τον λόγο. Ο «ιεροεξεταστής» όμως τον κατακεραύνωσε

- Δεν θέλουμε να μας πεις τα ίδια, τα ακούσαμε όλα, είναι φανερό ότι βαλθήκατε να αναστατώσετε τον Τόπο μας, τέλος πάντων, φέρτε μας τα λεφτά και το ξανασυζητάμε. Ακούσατε; Τα λεφτά πρώτα!

Μουδιασμένες οι μάγισσες μάζεψαν τις σημειώσεις τους και αποχώρησαν με κλεφτές ματιές πίσω τους. Όταν αποφάσισαν να έρθουν στον Τόπο μας, φανταζόντουσαν αρχοντική υποδοχή, όμως περιέργως φεύγοντας,  νοιώθουν τυχερές που δεν τις έκαψαν! 

Καληνύχτα σας και καλή τύχη !

 

Χάρης Κοραχάης

 

Υ.Γ. Κάθε ομοιότητα με την συζήτηση στο Δ.Σ. Λίμνης για αρχαιολογικές έρευνες στη θέση Παναγίτσα και με τα πρόσωπα που έλαβαν μέρος, είναι εντελώς συμπτωματική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …