Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΣΤΙΑΙΑ: Αδιαφορία, αμέλεια και κακομοιριά


Ποτέ δεν θα ήθελα να σχολιάσω και να λοιδορήσω κανέναν από εμπάθεια, για κάτι που δεν θα πείραζε το Κοινόν Αίσθημα, αλλά και το συμφέρον αυτού του όμορφου μεν, αλλά δύσμοιρου τόπου μας, που λέγεται Ιστιαία.

Με προηγούμενη επιστολή μου που δημοσιεύθηκε στη ΒΕ τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2008, με τον τίτλο « Η  άγνοια» έχω επισημάνει μερικά βασικά προβλήματα της Ιστιαίας, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιδειχθεί κανένα ενδιαφέρον και καμία κίνηση.

Επισημαίνω ότι ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΑΙΑΣ, διαθέτει (3) τρεις αντιδημάρχους και θα έπρεπε να υπάρχει κινητοποίηση και δραστηριότητα σε όλους τους τομείς ανάπτυξης και προβολής, καθόσον η περιοχή μας έχει πολλές φυσικές ομορφιές, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο του «ωχαδελφισμού» και της ανευθυνότητας δείχνει την κακομοιριά μας.

Αλήθεια ποια καθήκοντα και σε ποιόν τομέα ασχολείται ο κάθε αντιδήμαρχος και τι απολαβές (μισθό) έχουν; Πιστεύω ότι καμία απάντηση δεν θα δοθεί. Έχουν ασχοληθεί με την καθημερινότητα και την ασχήμια της πόλεως και της περιοχής μας; Έχουν πάει στην πλατεία, στις γειτονιές και τα χωριά μας, μετά τις εκλογές, να δουν και να ακούσουν τα προβλήματα που υπάρχουν όταν βρέχει, όταν σκοτεινιάζει ή όταν τα χορτάρια τα σκουπίδια και οι λακκούβες είναι το σοβαρότερο πρόβλημα;

Στην περιοχή μας υπάρχει ο λεγόμενος ΧΥΤΑ, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ως γνωστόν πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα της περιοχής μας. Ήδη, άρχισε να υπάρχει πρόβλημα χώρου, καθόσον μέσα στα απορρίμματα υπάρχουν πολλά πράγματα και υλικά χρήσιμα, που θα μπορούσαν με κάποια ενημέρωση των κατοίκων, να πάνε για ανακύκλωση.

Πρέπει ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος δείχνει ότι ενδιαφέρεται, να καλέσει τους Προέδρους των Εμπορικών επιχειρήσεων και να τους συστήσει την συλλογή και πακετάρισμα των κουτιών συσκευασίας και λοιπών υλικών, φελιζόλ, νάιλον κλπ, να τοποθετούνται έξω από τους κάδους απορριμμάτων και να   περνά «ανοιχτό» με καρότσα όχημα του ΔΗΜΟΥ  να τα μαζεύει και να τοποθετούνται σε ξεχωριστό χώρο, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά τους σε εργοστάσιο ανακύκλωσης για τα περαιτέρω οφέλη , τόσο του περιβάλλοντος όσο και του ΔΗΜΟΥ. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο…

Πλησιάζει η τουριστική περίοδος και Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου που γίνονται προς «Τέρψιν και κάποια αλλαγή» από τη ρουτίνα της ζωής μας, αλλά στην πλατεία μας, στην «βιτρίνα» της πόλεως μας, υπάρχει τόση ασχήμια και βρομιά, που αν υπήρχε η δυνατότητα να χωρέσουν σε ένα «ΑΛΜΠΟΥΜ» εκατό (100) και πλέον φωτογραφιών, θα νομίζει κανείς ότι, πράγματι, δεν ζέι σε πόλη της Ελλάδος. Η παρούσα φωτογραφία είναι από το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων που χρησιμοποιούν οι οδοκαθαριστές, αλλά ποιος να τους υποδείξει να τα μαζέψούν;;;

Υπάρχουν πολλά «στραβά και ανάποδα» σ' αυτό τον άμοιρο τόπο μας, αλλά για να τα' απαριθμήσω, χρειάζεται πολύ χαρτί και μελάνι…

Θα διακόψω όμως εδώ και θα περιμένω, μαζί με εμένα και όλοι κάτοικοι της περιοχής μας, μήπως υπάρξει κάποια αχτίδα φωτός, ώστε ν' ανοίξουν λίγο τα μάτια και τα αυτιά των αρμοδίων, διότι ο τόπος μας αξίζει να γίνει όπως πρέπει να είναι. Έχει αρκετό φυσικό κάλλος, αλλά θέλει φροντίδα, δουλειά με όρεξη και μεράκι…

Άντε λοιπόν. Ανασκουμπωθείτε…

Μετά τιμής

Κων. Ματθαίος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …